sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Markus Schafer: „Cutiile de viteze 9G-Tronic produse la Sebeș vor fi vândute în aproximativ 200 de țări”

Markus Schafer: „Cutiile de viteze 9G-Tronic produse la Sebeș vor fi vândute în aproximativ 200 de țări”

Publicat în 04.04.2016 la ora 18:52

markus-schafer-apr-2016Noile cutii de viteze produse la Sebeș vor echipa 20 de modele Mercedes, care vor fi vândute în aproximativ 200 de țări de pe glob, a spus, luni, Markus Schafer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes Benz Cars, responsabil pentru producție și Supply Chain Management.

Markus Schafer a afirmat, după lansarea oficială a producției cutiilor de viteze automate cu nouă trepte 9G-Tronic, că Daimler vinde în aproximativ 200 de țări de pe glob cutiile de viteze produse la Sebeș.

”Cutiile de viteze produse în Sebeș vor fi montate pe aproximativ 20 de modele Mercedes, care vor fi vândute în aproximativ 200 de țări de pe glob. Cutia construită în Sebeș este cea mai modernă și unica din segmentul său până acum cu 9 trepte și va contribui semnificativ la reducerea cotelor de dioxid de carbon datorită eficienței sale”, a spus Schafer.

Subsidiara concernului german Daimler din România, Star Assembly Sebeș și-a extins capacitățile în activitățile de producție a cutiilor de viteze de ultimă generație destinate automobilelor Mercedes-Benz. Evenimentul de lansare a  producției cutiilor de viteze automate cu nouă trepte 9G-Tronic a avut loc la doi ani de când a fost așezată piatra de temelie pentru începerea lucrărilor de construcție a unității Star Assembly.

La ceremonia oficială de inaugurare  au participat, pe lângă reprezentanții Daimler și Mercedes Benz, Costin Borc, viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, autorități locale precum și numeroși oaspeți din mediul economic și politic.

Prin extinderea capacității, Daimler investește, în total, peste 300 de milioane de euro și creează peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Daimler de la Sebeș – Star Assembly.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.