sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Lucrările de modernizare a Parcului Tineretului din Sebeș sunt aproape de finalizare

Lucrările de modernizare a Parcului Tineretului din Sebeș sunt aproape de finalizare

Publicat în 29.09.2019 la ora 17:41

Parcul Tineretului Sebes - septembrie - 2019 Lucrările de modernizare a Parcului Tineretului din Sebeș sunt aproape de finalizate. Primăria Sebeș a alocat 6.012.690 de lei revitalizării Parcului Tineretului și Lacului, puncte de relaxare și agrement importante în viața cotidiană a municipiului.

Contractul a fost atribuit societății comerciale Elis Pavaje, singura firmă care a depus o ofertă în cadrul procedurii de licitație derulată prin Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș.

Destinația lacului va fi vara pentru plimbări cu barca și iarna, patinoar. De asemenea, se propune realizarea unui teren de hochei în arealul lacului, construit integral din beton. Suprafața de joc va fi la minimum 30 cm sub luciul apei în perioada de vară astfel încât publicul să profite de întreaga suprafață a luciului apei.

În perioada de iarnă cota apei va coborî până la edificarea suprafeței de joc, care va fi înghețată și menținută prin intermediul unui sistem de refrigerare specific.

De asemenea, vor fi amenajate zone destinate picnicului și relaxării în aer liber pe malurile lacului; se va reface vegetația prin menținerea arborilor existenți și completarea acestora cu specii noi, vor fi amplasate elemente de mobilier specific: băncuțe, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat.

Vor fi refăcute aleile pietonale dar se vor amenaja și altele noi. Statuia Monumentul Eroilor va fi relocată mai aproape de mijlocul parcului, în timp ce fântâna arteziană existentă va fi demolată și va fi contruită una nouă în zona accesului principal situat pe latura de nord, de unde se va realiza un curs de apă ce va străbate jumătatea nordică a parcului până la vărsarea în lac.

Vor fi construite și câteva podețe pentru traversarea cursului de apă propus dar și un pavilion de lemn destinat diverselor evenimente și un loc de joacă. Ansamblul bisericesc va fi integrat în contextul modernizării parcului. De asemenea, se dorește amenajarea unui număr mai mare de locuri de parcare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.