Rămâi conectat

Sport

LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș a obținut victorii categorice cu ACB Ineu, fără gol primit

Publicat

în

LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș, singura reprezentantă din județul Alba, în competițiile juvenile demarate recent de Federația Română de Fotbal, a debutat în forță.

Echipa din „Arini” a câștigat detașat întâlnirile contând pentru etapa a doua a Seriei a 14-a (în prima rundă a stat), în dubla cu ACB Ineu, fără a primi gol.

Dar iată rezultatele:

• Under 19 (fotbaliști din anul 2002 și mai tineri), LPS Sebeș (foto) – ACB Ineu 5-0 (5-0), goluri marcate de D. Avram (5, 32 penalty), S. Stan (10, 37), Al. Fulea (43). Antrenorul Doru Oancea a mizat pe formula: Ifrim – Sîrb, R. Popa, Hada, Doroga, Androne, Puțan, Rațiu, Al. Fulea, S. Stan, D. Avram; au mai intrat Opincariu, Gaboran și M. Fleacă;

• Under 17 (jucători din anul 2004 și mai tineri), LPS Sebeș – ACB Ineu 4-0 (0-0), au înscris Grecu (48), Stanciu (57), Marcu (58) și Dărămuș (83). Antrenorul Cosmin Groza i-a folosit pe Negrușa – G. Fleacă, B. Popescu, Dărămuș, Reti, Osz-Strakator, L. Marcu, Coșar, G. Hăprian, Stanciu și Grecu; au mai evoluat Buhazi, Adam, Tutelea, Szekely, Popa.

“Ne-am bucurat din nou de fotbal. Mă bucur că am avut atitudine, am respectat planul tactic și principiile care le antrenăm și după care jucăm. Ne simțim bine cu această victorie. Am văzut fericire și satisfacție pe fetele copiilor”, a precizat antrenorul Doru Oancea.

La Under 19, clasamentul este următorul: 1. LPS Cluj-Napoca 6 (7-0), 2. LPS Sebeș 3 (5-0), 3. Viitorul Cluj Junior 3 (4-0), 4. ACB Ineu 0 (0-7), 5. Luceafărul Oradea 0 (0-0), în celălalt meci al rundei LPS Cluj-Napoca – Luceafărul Oradea 5-0; iar la Under 17 configurația ierarhiei se prezintă astfel: 1. LPS Cluj-Napoca 6 (7-3), 2. LPS Sebeș 3 (4-0), 3. Viitorul Cluj Junior 3 (2-0), 4. ACB Ineu 0 (2-7), 5. Luceafărul Oradea 0 (1-6), mai jucându-se LPS Cluj – Luceafărul Oradea 4-1. După o pauză de un an și jumătate, cauzată de pandemia de coronavirus, au fost reluate campionatele naționale Under 19 și Under 17, organizate de Federația Română de Fotbal. Programul LPS Sebeș este următorul: deplasare la Luceafărul Oradea (sâmbătă, 8 mai), acasă cu Viitorul Cluj Junior (sâmbătă, 15 mai) și deplasare la LPS Cluj-Napoca (sâmbătă, 22 mai).

Câștigătoarele seriilor din etapa regulară se califică în prima etapă eliminatorie, din 28 mai (tragerea la sorți a optimilor de finală va fi în 24 mai). A doua etapă eliminatorie este în 3 iunie, cu tragerea la sorți pe 31 mai, împerecherea fiind pe baza criteriului geografic, disputându-se un singur meci. În etapa finală participă 4 echipe, ce vor disputa semifinalele și apoi finala mare, pentru a desemna campioana la cele două categorii, Under 19 și Under 17.

Sport

Gimnasta Flavia Sentea, origirară din Sebeș, în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

Publicat

în

România a cucerit primele sale medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia), sâmbătă, două de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte). La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică.

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

România participă cu un lot de 23 de sportivi la competiţie.

În luna mai, la Campionatele Mondiale, gimnaştii români au câştigat 3 medalii: aur la grup (Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa), argint la echipe şi bronz la trio (Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici).

Citește mai mult

Sport

Una caldă alta rece, în startul campionatului naţional, pentru juniorii republicani de la LPS Sebeş

Publicat

în

Juniorii republicani de la LPS „Florin Fleşeriu” Sebeş au trăit atât bucurii, dar şi dezamăgiri, la startul noii ediţii a campionatului naţional.

În prima etapă, juniorii A (U19) au câştigat cu 3-0 partida de pe teren propriu cu CSS Lugoj. La juniori B (U17), echipa din Sebeş a fost învinsă cu 3-0. Partidele despre care vorbim s-au disputat sâmbătă 4 septembrie, pe stadionul „Arini” din Sebeş, în prezenţa a circa 150 de spectatori.

Următoarele meciuri de campionat vor fi duminică 12 septembrie, în deplasare, cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, partide programate pe terenul sintetic al stadionului “Municipal” din Târgu Jiu.

La fel ca în stagiunea trecută, derulată într-un mod atipic, în această primăvară, din cauza pandemiei de coronavirus, LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș este singura reprezentantă a Albei la nivelul competițiilor fotbalistice juvenile organizate de Federația Română de Fotbal. Gruparea din “Arini” a fost repartizată în Seria a noua.

Din seria Sebeşului mai fac parte echipe din judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Arad şi Timiş.

Citește mai mult

Sport

Tenismena Giulia Pienariu din Sebeș, clasări pe podium la Târgu Mureș și Cluj-Napoca

Publicat

în

Tenismena Giulia Pienariu din Sebeș continuă seria rezultatelor de apreciat înregistrate la diversele turnee naționale la care s-a înscris în ultima perioadă. Astfel, la Cupa Mureșul, de la Tg. Mureș, Giulia Pienariu (legitimată la CS Mova) s-a clasat pe locul al doilea la categoria de vârstă 14 ani.

Mai întâi s-a impus în disputele din grupă cu Barbara Rusu (CS Universitar), scor 6-3, 6-1, și Daria Coroi (CS Universitar), scor 6-2, 6-1, pierzând în finala pentru locurile 1-2 cu Olivia Nagy (CSM Tg. Mureș), un dublu 0-6. La aceeași competiție, Mara Țâmpea (TC Sun Alba Iulia) a fost a doua la categoria de vârstă 12 ani.

A urmat participarea la o importantă competiție, la Cluj-Napoca, unde Giulia (favorita nr. 4 pe tablou) a urcat pe treapta a treia a podimului, la simplu, categoria 14 ani (superioară ca vârstă). Pe Someș jucătoarea din Sebeș a învins-o fără a pierde vreun game, pe Antonia Perte (Sănătatea Oradea), într-un meci eliminatoriu, calificându-se între primele 4.

În această fază (s-a jucat în sistem fiecare cu fiecare) Giulia Pienariu a pierdut cu Naema Labib (TC Junior), ce a și câștigat turneul, scor 1-6, 1-6, și Iana Rus (Winners TC), scor 2-6, 0-6, și s-a impus în fața Soniei Flueraș (CSM Oradea), scor 6-0, 6-3. La BT Cup 3, Miruna Muntean (TC Sun Alba Iulia) s-a clasat pe locul al treilea la categoria 12 ani, același lucru reușindu-l colega sa de club Ilinca Boca – la categoria 10 ani.

Anterior, Giulia Pienariu a ieșit vicecampioană, de asemenea la categoria 14 ani fete, la turneul de tenis de la Petroșani, Cupa Electromax. În trecut legitimată la Tenis Club Dura Sebeș, Giulia Pienariu a împlinit 12 ani în 10 ianuarie, fiind antrenată de cugireanul Rareș Andriuc.

La începutul anului 2021 s-a aflat în top 50 la categoria sa de vârstă, debutând cu un sfert de finală la Cupa de Iarnă Politehnica Decathlon. A participat în premieră la un turneu internațional, la Daimon Cup Under 12, desfășurat la București, din circuitul Tennis Europe Junior Tour, unde a depășit două tururi preliminarii. Ulterior a disputat semifinalele la prima ediție a Cupei “Ograda cu struți”, dar și finala ediției inaugurale la Cupei “Star Transmission”, ambele din Sebeș.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes