sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » La Sebeş, primarul Dorin Nistor mai ”sparge” aproape 10 miliarde de lei vechi pe un sistem de supraveghere „Big Brother”

La Sebeş, primarul Dorin Nistor mai ”sparge” aproape 10 miliarde de lei vechi pe un sistem de supraveghere „Big Brother”

Publicat în 05.10.2017 la ora 12:58

La Sebeş va fi instalat un sistem de supraveghere „Big Brother”, achiziționat cu aproape zece miliarde de lei vechi, care va filma tot ce mişcă în oraş  • 64 de camere video fixe şi mobile vor fi amplasate în mai multe locaţii din municipiu

Primăria Sebeș a achiziționat un sistem de supraveghere video pentru creșterea siguranței cetățenilor din municipiu, în condițiile în care, potrivit statisticilor Direcției Poliției Locale Sebeș și Poliției Municipiului Sebeș, criminalitatea a crescut în ultimii ani. Este vorba despre 64 de camere fixe și mobile care vor fi amplasate în mai multe locaţii din municipiul Sebeş, pe principalele trasee de transport în comun și puncte de interes general.

Citește și: În timp ce primăria ”sparge” zeci de miliarde de lei vechi, pe achiziții de la ”firmele de partid”, la colonia din Petreşti, canalizarea a refulat şi apa cu dejecţii se scurge în râul Sebeş!

Sistemul a fost achiziționat cu 976.616 lei de la S.C. Backup Technology SRL, iar consilierii locali au aprobat în ședința de joi suplimentarea cu 742 de lei în urma revizuirii devizului general. Locaţiile stabilite împreună cu reprezentanţii Direcţiei Poliției Locale sunt:

• două video mobile instalate pe clădirea primăriei din str. M.Viteazu și Casa de cultură de pe Bulevardul “Lucian Blaga”;

• camere video fixe instalate în 50 de puncte din municipiul Sebeş și localităţile Lancrăm, Răhău și Petrești, în următoarele puncte: intrările în localități, principalele intersecţii, sensuri giratorii, locuri de depozitare deşeuri, locuri de joacă și intrarea în principalele instituții (școli, grădiniţe, spitale, cămine culturale);

Citește și: Cum să „spargi” 10 miliarde de lei vechi într-o vară, dacă eşti primar la Sebeş

• două camere video fixe dotate cu sistem de înregistrare și înmagazinare date, care să prindă numerele de înmatriculare ale autoturismelor care intră și ies din municipiul Sebeş; 10 camere portabile, pentru a putea fi preluate de lucrătorii poliției locale și folosite în timpul serviciului, instalate pe uniforma de serviciu sau pe autoturismele din dotare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.