sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » La Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a fost comemorată Ziua Eroilor

La Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a fost comemorată Ziua Eroilor

Publicat în 12.06.2013 la ora 12:24

Beneficiarii serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş vor comemora mâine, 13 iunie, Ziua Eroilor, la Praznicul Înălţării Domnului, pentru a-i cinsti pe cei care s-au jertfit pentru apărarea ţării şi a credinţei strămoşeşti.

Filantropia-Ortodoxa-AlbaPotrivit Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “evenimentul va începe cu participarea la Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş, urmată de slujba de parastas pentru eroii satului, la Monumentul Eroilor situat în centrul comunei. Manifestarea va continua cu prelegerile susţinute de primarul localităţii, Nicolae Bogdan, profesorul de istorie şi geografie Lupean Nicolae, director al Şcolii cu clasele I – VIII Roşia de Secaş şi de preotul coordonator Ovidiu Nicolae Pop despre semnificaţia jertfei eroilor pentru neamul românesc. Cei prezenţi vor viziona apoi materiale documentare care fac referire la istoria României. Acţiunea se va încheia prin vizitarea expoziţiei etnografice din comuna Roşia de Secaş.

Activitatea de mâine este inclusă în campania „Zilele Filantropiei”, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013.

Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia din anul 2008, fiind coordonat de părintele Ovidiu Nicolae Pop. În cadrul aşezământului îşi desfăşoară activitatea un centru educaţional pentru 25 de copii şi serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice care a scop sprijinirea persoanelor în etate, sărace, aflate în dificultate. 25 de vârstnici beneficiază lunar de pachete cu alimente, servicii de menaj, igienizarea locuinţei, servicii recreative, servicii de consiliere socială şi religioasă, companie, igienizare personală în cazuri speciale, ajutor în gospodărie şi la achitarea facturilor şi cumpărăturilor. În cei cinci ani de activitate, Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a ajutat 250 de vârstnici.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.