sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Jandarmi montani din Șugag recompensați cu placheta de onoare a M.A.I., după ce au salvat două persoane rătăcite în Munții Șureanu

Jandarmi montani din Șugag recompensați cu placheta de onoare a M.A.I., după ce au salvat două persoane rătăcite în Munții Șureanu

Publicat în 17.07.2019 la ora 12:31

Plutonierul adjutant Todescu Vasile și plutonierul major Bria Paul au primit cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne: placheta de onoare. Aceștia au fost premiați și felicitați de către doamna Carmen Dan, ieri 16 iulie 2019, cu ocazia Zilei M.A.I.

Profesionalism și eroism sunt cuvintele care descriu cel mai bine munca celor doi jandarmi. Aceștia  au salvat la începutul acestui an  două persoane rătăcite în munții Șureanu. Deși era spre înserat iar zăpada ajungea pană la brâu, jandarmii au știut că misiunea care le era încredințată era mai importantă decât condițiile meteo și faptul că își puneau viața in pericol. După câteva ore de căutări, turiștii au fost salvați și transportați spre domeniul schiabil Șureanu,  acțiunea de salvare încheindu-se după miezul nopții.

Cei 12 ani de experiență ai plutonierul adjutant Todescu Vasile și cei 8 ani ai plutonierului major Bria Paul în Jandarmeria montană, sunt dovezi evidente ai devotamentului și pasiunii pentru munte și oameni.

Conducerea Jandarmeriei Alba le mulțumește celor doi pentru munca depusă și performanțele obținute.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.