sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, deputat PSD: „În două săptămâni drumurile forestiere vor trece în proprietatea UAT-urilor și în administrarea consiliilor locale”

Ioan Dîrzu, deputat PSD: „În două săptămâni drumurile forestiere vor trece în proprietatea UAT-urilor și în administrarea consiliilor locale”

Publicat în 04.05.2018 la ora 21:23

O problemă nerezolvată din timpul guvernării PDL, întâlnită pe Valea Sebeșului, o reprezintă drumurile forestiere care fac legătura cu obiective turistice – cum sunt, spre exemplu, Domeniul Schiabil Șureanu sau Mănăstirea Oașa.

Aceste drumuri sunt greu accesibile, mai ales în perioada de iarnă. Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu, în Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților s-a dezbătut de curând un proiect de lege pentru modificarea art. 5, alin. 2 din Legea 192/2010 privind trecerea unor drumuri din domeniul public și din administrarea Romsilva în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale și în administrarea consiliilor locale.

”Pe baza unor măsurători topografice suportate de Romsilva, drumurile forestiere și căile ferate forestiere vor trece din proprietatea statului în proprietatea UAT-urilor și în administrarea consiliilor locale. E posibil ca în termen de două săptămâni, drumul de acces spre Domeniul Schiabil Șureanu să treacă în proprietatea Primăriei Șugag și în administrarea consiliului local. Apoi, ne dorim ca administrația locală și cea județeană să întocmească un proiect finanțat din fonduri europene pentru amenajarea drumului care duce spre Domeniul Schiabil Șureanu”, a spus deputatul Dîrzu.

El a adăugat că Romsilva este o instituție a statului și odată cu intrarea în vigoare a noii legi trebuie să se supună prevederilor acesteia. ”Vom urmări ca noile prevederi să se și aplice! Odată cu trecerea drumurilor forestiere în proprietatea UAT-urilor e necesară amenajarea lor pentru că acest lucru va duce la dezvoltarea turismului în acele zone”, a spus deputatul PSD Ioan Dîrzu.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.