sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Între 15 și 16 iulie 2017, are loc la Șugag cea de-a 43-a ediție a sărbătorii păstorești „Zi-i bade cu fluiera”

Între 15 și 16 iulie 2017, are loc la Șugag cea de-a 43-a ediție a sărbătorii păstorești „Zi-i bade cu fluiera”

Publicat în 14.07.2017 la ora 9:20

Cea de-a 43-a ediție a sărbătorii păstorești „Zi-i bade cu fluiera” se va desfășura sâmbătă și duminică, 15-16 iulie 2017, la Luncile Prigoanei, în comuna Șugag. Cei care vor ajunge pe meleagurile şugănene vor avea ocazia să deguste și să cumpere produse lactate de la stânile locale expuse de producători autohtoni, și se vor putea bucura de un adevărat spectacol tradițional.

Programul sărbătorii „Zi-i bade cu fluiera” va debuta sâmbătă seara, cu concerte, foc de tabără și artificii, iar duminică va avea loc prezentarea produselor naturale ale crescătorilor de animale din zonă și spectacolul folcloric. Vor evolua pe scenă fluierași din Jina și Șugag, Ansamblul folcloric ”Mărginenii de pe Valea Frumoasei” din Căpâlna și artiști din mărginimea Sibiului: Adrian Neamțu, Alina Bâcă, Ilie Medrea și Giulia Medrea.

Sărbătoarea păstoritului de pe Valea Sebeşului se ținea odinioară în centrul comunei, în ultima duminică a lunii mai, și avea în centrul ei tradiţionalul ritual al pregătirilor pentru plecatul oilor „amunte”. De câiva ani, manifestarea a fost mutată în Luncile Prigoanei, și pentru că în mai era prea frig s-a schimbat perioada de desfășurare, în luna iulie.

PROGRAMUL serbării ”Zi-i bade cu fluiera” 2017:

SÂMBĂTĂ, 15 iulie 2017

Ora 20.00 – Concerte, foc de tabără, artificii (prezintă Andreea Bogdan)

DUMINICĂ, 16 iulie

Ora 11.00 – deschiderea manifestărilor

Ora 11.30 – prezentarea produselor lactate de la stânile locale expuse de producâtori autohtoni

Ora 12.00 – Spectacol folcloric tradițional

Formația de fluierași din Șugag

Formația de fluierași din Jina

Ansamblul folcloric ”Mărginenii de pe Valea Frumoasei”  Căpâlna

Ora 13.00 – Regal artistic susținut de formația Adrian Neamțu, formație etalon a folclorului din Mărginimea Sibiului, cu soliștii: Adrian Neamțu, Alina Bâcă, Ilie Medrea și Giulia Medrea.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local şi Primăria Şugag, în parteneriat cu Asociaţia crescătorilor de ovine şi bovine Şugag și Căminul cultural Șugag.

Acest articol a fost citit de 225 ori

Între 15 și 16 iulie 2017, are loc la Șugag cea de-a 43-a ediție a sărbătorii păstorești „Zi-i bade cu fluiera”
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.