sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Închisoare cu executare pentru cei trei tineri din Roșia de Secaș care au violat o minoră, pe o pășune din Daia Română

Închisoare cu executare pentru cei trei tineri din Roșia de Secaș care au violat o minoră, pe o pășune din Daia Română

Publicat în 07.05.2019 la ora 15:06

În dosarul de viol în care sunt judecaţi trei tineri din Roşia de Secaş, dintre care doi minori la data comiterii faptei, Judecătoria Sebeş a pronunţat o primă decizie.

Este vorba despre cazul în care trei tineri au violat o tânără de 17 ani din comuna Ighiu, în luna iunie 2018,  infracţiunile având loc pe un câmp din comuna Daia Română. Cei trei inculpaţi se numesc Şerdean Claudiu, Grozav Lucian şi Pîşu Crăciunel.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în data de 15 iunie, după ce au consumat băuturi alcoolice în mai multe localuri din municipiul Sebeş, s-au deplasat în municipiul Alba Iulia unde tânărul de 18 ani a invitat-o pe o minoră de 17 ani, din comuna Ighiu, pe care o cunoştea, la un local public din oraş. Împreună cu ceilalţi doi tineri au consumat băuturi alcoolice, după care minora le-ar fi cerut să o ducă acasă însă ei au chemat un taxi cu care au dus-o pe o păşune din comuna Daia Română. Acolo, minora ar fi întreţinut, de bună voie, raporturi sexuale cu unul dintre cei trei tineri, după care ar fi fost violată de ceilalţi doi.

Ulterior, minora ar fi încercat să-şi sune mama însă ar fi fost agresată de unul dintre aceştia, iar un altul i-a sustras telefoanele mobile şi a ameninţat-o cu acte de violenţă în cazul în care va reclama faptele. Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze telefoanele victimei. Infracţiunile au fost descoperite după şase zile, inculpaţii fiind reţinuţi, iar, ulterior, arestaţi preventiv. În prezent, cei trei sunt judecaţi cu măsura controlului judiciar. Inculpatul major, Grozav Lucian, a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 3 luni de închisoare pentru viol şi lovire, acesta fiind cel care a agresat-o pe tânără.

În cazul inculpatului Şerdean Claudiu, instanţa a decis să aplice măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 3 ani pentru comiterea infracţiunii de viol. Pentru Pîşu Crăciunel, Judecătoria Sebeş a decis măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 2 ani. Instanţa a mai hotărât deducerea din pedepse a măsura reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 20 iunie 2018 până la 13 spetembrie 2018.

De asemenea, instanţa i-a obigat pe cei trei, în solidar, să plătească victimei suma de 45.000 lei cu titlu de daune morale. Decizia din 17 aprilie 2019 a fost contestată, dosarul urmând să ajungă al Curtea de Apel unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.