sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » În acest an Investiţii de peste 900.000 de lei pentru modernizarea şcolilor din Şpring, Draşov şi Vingard

În acest an Investiţii de peste 900.000 de lei pentru modernizarea şcolilor din Şpring, Draşov şi Vingard

Publicat în 12.01.2017 la ora 10:00

Noul an a început bine pentru comunitatea din Șpring, iată că deja sunt anunțate primele investiții din 2017, derulate de primărie cu sprijin financiar de la bugetul statului.

Primăria comunei Șpring și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) au semnat marți, 3 ianuarie, trei contracte de finanțare pentru modernizarea unor unități de învățământ din comună. Potrivit primarului comunei Șpring, Daniel Rusu, valoarea totală a investiției se ridică la peste 900.000 de lei. Proiectul se va derula în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), submăsura Modernizarea satului românesc – domeniul realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare a unităților de învățământ preuniversitare. Pentru reabilitarea Școlii gimnaziale și a grădiniței cu program normal din Vingard, comuna Șpring se vor aloca 481.702 lei, iar valoarea totală a investiției se ridică la 498.676 de lei. Cel de-al doilea contract încheiat între Primăria comunei Șpring și MDRAP are ca obiect alocarea unei finanțări, de la bugetul MDRAP, în valoare de 240.908 lei, pentru reabilitarea Grădiniței cu program normal din Șpring; valoarea totală a investiției este de 249.231 de lei. În urma parafării celui de-al treilea contract dintre Primăria comunei Șpring și MDRAP va fi reabilitată Școala primară și grădinița cu program normal din satul Drașov, lucrare pentru care se vor investi 235.799 de lei, valoarea totală a lucrării fiind de 243.899 de lei. Sumele necesare pentru decontarea lucrărilor de modernizare a unităților de învățământ preuniversitar se vor repartiza potrivit graficelor de execuție a lucrărilor, prestării serviciilor și livrare a bunurilor. ”Am avut bucuria de a semna cele 3 contracte de finanțare cu MDRAP și se cuvine să mulțumesc aparatului primăriei și mai ales administratorului public Ovidiu Muntean. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat pentru ca acest demers să fie un succes! Următoarea etapă este întocmirea proiectului tehnic, iar la venirea primăverii vor începe lucrările de modernizare a celor trei unități de învățământ din Șpring, Drașov și Vingard”, ne-a declarat primarul Daniel Rusu.

A. D. T.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.