sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Imagini spectaculoase surprinse din elicopterul SMURD, care a survolat pădurea în căutarea persoanei dispărute în zona Dobra – Jina

Imagini spectaculoase surprinse din elicopterul SMURD, care a survolat pădurea în căutarea persoanei dispărute în zona Dobra – Jina

Publicat în 04.08.2019 la ora 16:22

Persoana rătăcită a fost găsită astăzi, în jurul orei 13.00, în urma unei ample misiuni de căutare în care au fost angrenate forțe din cadrul ISU, IJJ, IPJ, Salvamont, CLSU Sugag și Ocolul Silvic Șugag.

În decursul serii de ieri, în jurul orelor 22.30, autoritățile au fost alertate prin apel 112 cu privire la rătăcirea unei persoane în zona muntoasă dintre Șugag și Jina.

Din cauza ploilor abundente căzute în cursul zilei de ieri înzonă și a faptului acesta nu cunoștea bine traseul, autoturismul cu care se deplasa a rămas împotmolit pe un drum forestier neamenajat. Acțiunile da căutare s-au desfășurat pe tot parcursul nopții, persoană nefiind localizată.

În această dimineață, în baza ordinului prefectului județului Alba, au fost reluate acțiunile de căutare. În sprijinul forțelor de căutare de la sol a fost solocitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureș pentru survol și căutare aeriană.

La ajungerea în Sugag, apelantul ar fi setat GPS- ul care îl avea montat pe autoturism cu destinația Jina, pe DRUMUL CEL MAI SCURT.

Un echipaj al IJJ Alba a urmat traseul GPS-ului având aceleași setări iar elicopterul SMURD a survolat zona. Apelantul se deplasa cu un autoturism Opel Insignia de culoare neagră.

Misiunea s-a încheiat cu succes în jurul amiezei, persoană fiind găsită nevătămată. Bărbatul, C. H., în vârstă de 40 de ani, din Alba Iulia, a plecat cu autoturismul său, un Opel Insignia spre Jina, dar GPS-ul l-a dus pe un drum forestier, de unde a sunat la 112. Alarma s-a dat însă mult mai târziu, când deja autoritățile nu mai aveau contact telefonic cu el.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.