sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Greendays SRL cere mărirea tarifelor pentru prestarea serviciului de salubrizare în Sebeș

Greendays SRL cere mărirea tarifelor pentru prestarea serviciului de salubrizare în Sebeș

Publicat în 28.07.2014 la ora 18:20

masina-gunoiOperatorul de salubrizare din Sebeș, Greendays SRL solicită administrației locale o mărire a tarifelor practicate pentru serviciile pe care le prestează în municipiu, precizând că în caz de neaprobare se poate ajunge chiar la oprirea activității de ridicare a gunoiului menajer.

Reprezentantul firmei precizează că tarifele nu au mai fost ajustate de la licitație, respectiv din luna februarie 2009 și până în prezent, timp în care prețurile combustibilului, pieselor de schimb pentru autovehicule și implicit cheltuielile cu forţa de muncă, ce fac parte din structura tarifului stabilit, au crescut semnificativ. De asemenea, solicitantul reclamă și lipsa unor măsuri coercitive pentru a determina beneficiarii să încheie contracte pentru prestarea serviciilor, arătând că ”refuzul unor persoane fizice și persoane juridice de a încheia contracte de salubritate, în ciuda insistenţelor repetate ale operatorului de servicii, prejudiciază însăşi activitatea de salubrizare la nivelul municipiului Sebeș”.

Precizăm şi faptul şi faptul că este într-o continuă creștere și cantitatea de deşeuri care se colectează de pe raza municipiului, ceea ce duce implicit la cheltuieli suplimentare pentru depozitarea lor. Procentual această valoare reprezintă în lunile de vară peste 40% din total venituri”, mai arată reprezentantul firmei de salubrizare.

Menţionăm faptul că neaprobarea ajustării/ modificării tarifelor afectează grav echilibrul contractual, generând pierderi în prestarea activităţii de salubritate şi reprezintă o încălcare gravă a prevederilor legale şi contractuale, care riscă să pună operatorul în situaţia de a nu mai putea presta serviciile de salubritate”, se mai arată în informarea ce va fi prezentată consilierilor locali din Sebeș, programată să aibă loc miercuri, 29 iulie a.c.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.