sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Gheorghe Iviniș a luat astăzi poziție față de acuzațiile la adresa sa aduse de către Agenţia Naţională de Integritate

Gheorghe Iviniș a luat astăzi poziție față de acuzațiile la adresa sa aduse de către Agenţia Naţională de Integritate

Publicat în 27.03.2013 la ora 16:26

După ce Agenţia Naţională de Integritate anunța la începutul lunii martie că în urma unei evaluări a constat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Gheorghe Ioan Iviniș, consilierul judeţean a explicat astăzi, în cadrul ședinței  de consiliu judeţean, cum a ajuns din nou în această situație.

Iviniș este acuzat de fals în declarații și conflict de interese, ANI sesizând în acest sens  Parchetul Sebeș. În perioada 2008 – 2012, au fost încheiate mai multe contracte şi facturi între S.C. VOLTRANS S.A., S.C.TRANS IVINIŞ & CO S.R.L., S.C. ECOSTAR GROUP S.A. şi Consiliul Judeţean Alba, respectiv, instituţii subordinate Consiliului, în valoare totală de 343.619,70 de lei”, se menționează în comunicatul ANI.

Consilierul județean PDL a făcut apel la colegii săi din CJ Alba, în special la conducerea instituției, să ia poziție vizavi de abuzul la care este supus de ANI.

În argumenatrea sa Gheorghe Iviniș a oferit câteva exemple de situații, constate de inspectorii Agenției de Integritate, care i-au adus patalamaua de incompatibil cu funcția de consilier județean.

„Eu, ca persoană fizică, eu ca societate comercială, ca acționar lal mai multe societăți comerciale, am încheiat contract de prestare și furnizare servicii cu Apa CTTA Alba. Tot una din societățile mele a primit facturi de la Directia Județeană de Dezinsecție și Ecologizare Alba Iulia, unica societate care poate face astfel de verificări și prestări servicii.

Pentru asta sunt acuzat de incompatibilitate! Eu fac un apel la dumneavoastră, domnule președinte și domnilor vicepreședinți, să luați poziție!  Este posibil să folosesc apa din Secaș sau sa îmi fac stație de forare, pentru a nu mai fi găsit incompatibil?  Să știți că toți avem contracte cu Apa CTTA Alba, fiindcă este singurul operator din județ

Mai sunt acuzat de ANI pentru că unul dintre șoferii Consiliului Județean, în perioada trecută, fiind în deplasare în nordul țării și venind noaptea spre casă, s-a oprit la prima benzinărie, respectiv  la Trans Iviniș și a luat 20 de litri de motorină, pentru care a primit chitanță fiscală, iar plata s-a efectuat prin ordin de plată. Pentru asta sunt acuzat de incompatibilitate, conflict de interese și relatii contractuale”, s-a justificat Iviniș în fața colegilor săi din consiliu.

Pentru a-și susține mai concret nevinovăția, omul de afaceri din Sebeș a prezentat o o rezoluție dată de Curtea de Apel Alba Iulia prin care se atestă că nu este învinuit în niciun fel privind vreun conflictl de interese.

“Nu poți să mă acuzi de incompatibilitate și de conflict de interese pentru că beau apă de la robinet sau că mă duc și urinez în veceul meu racordat la rețeaua de canalizare”, a declarat consilierul județean.

Gheorghe Iviniș a luat astăzi poziție față de acuzațiile la adresa sa aduse de către Agenţia Naţională de Integritate
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.