sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Gheorghe Feneșer: „Kronospan a mințit autoritățile cu privire la renunțarea la procesul cu Ministerul Mediului”

Gheorghe Feneșer: „Kronospan a mințit autoritățile cu privire la renunțarea la procesul cu Ministerul Mediului”

Publicat în 08.02.2016 la ora 11:48

instiintare-renuntare-la-judecata-Kronspan-SebesPrefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, a confirmat că societatea Kronospan Sebeș a mințit autoritățile, respectiv Agenția Națională pentru Protecția Mediului și APM Alba, cu privire la renunțarea la procesul cu Ministerul Mediului – prin care compania austriacă a contestat suspendarea procedurii de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru platforma industrială din Sebeș – potrivit reprezentanților ONG-urilor de mediu.

Momentul de sinceritate s-a petrecut vineri, 5 februarie, la sediul Prefecturii Alba, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor din Sebeș. Întrebat cine a mințit primul, Kronospan Sebeș sau Toma Florin Petcu – președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului din România (ANPM), reprezentantul Guvernului în județul Alba a confirmat că este vorba despre reprezentanții companiei Kronospan.

“Avem parte deci de o mare și gravă minciună servită public celor care se opun poluării”, au declarat reprezentanții Asociației PrimaNatura din Sebeș.

Reamintim că, la sfârșitul lunii noiemnbrie, chiar în ziua în care la Sebeș urma să se desfășoare un nou protest împotriva poluării, reprezentanții ONG-urilor de mediu au fost invitați de către Gheorghe Feneșer, prefectul județului Alba, să participe la o întâlnire cu Toma Florin Petcu, președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului din România (ANPM). În cadrul discuțiilor, preşedintele ANPM cu rang de Secretar de Stat le-a prezentat ONG-iștilor un document (vezi FOTOCOPIE) prin care Kronoșpan Sebeș înștiințează Ministerul Mediului, ANPM și APM Alba că a renunțat la procesul prin care solicita anularea actului administrativ de suspendare a procedurii de revizuire a autorizației integrate de mediu.

“Vă aducem la cunoştinţă că, în vederea continuării procedurii de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu nr. SB 67/2007 revizuită la data de 01.03.2010, S.C Kronoșpan Sebeş S.A. a depus în cursul zilei de 18.11.2015 la Curtea de Apel Bucureşti cererea de renunţare la judecată prin care s-a solicitat instanţei să la act de renunţarea la judecarea acţiunii în anulare formând obiectul dosarului nr. 5882/2/2015, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, secţia a VIII-a Contencios administrativ şl fiscal. Cu deosebită considerație, Director General  BANDI”, se arată în documentul transmis APM Alba de compania Kronospan Sebeș.

Facebook 

Gheorghe Feneșer: „Kronospan a mințit autoritățile cu privire la renunțarea la procesul cu Ministerul Mediului”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.