sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » „Flori pentru Blaga” – Moment solemn organizat la statuia poetului din Lancrăm

„Flori pentru Blaga” – Moment solemn organizat la statuia poetului din Lancrăm

Publicat în 16.05.2019 la ora 8:24

Cea de-a XXXIX-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș și-a scris una dintre ultimele file duminică, 12 mai 2019, prin momentul solemn organizat la statuia poetului din Lancrăm.

Primarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin Nistor, a prezentat un sumar al activităților desfășurate pe parcursul festivalului, momentele solemne fiind însoțite de evocările realizate de invitații festivalului: Eugeniu Nistor, Ion Mărgineanu sau Zenovie Cârlugea și de recitalurile susținute de elevii Liceului Tehnologic Sebeș și de micuțul Andrei Albu din Lancrăm.

Emoția momentului a fost dublată de prezența doamnei Felicia Cornelia Bugnariu și a domnului Alexandru Bugnariu, nepoata, respectiv strănepotul marelui poet și filosof născut la Lancrăm care, din drag de Sebeș, au onorat cu prezența și ediția din acest an a Festivalului  Internațional „Lucian Blaga” Sebeș.

Ultima zi a festivalului s-a încheiat printr-un spectacol extraordinar, la care au fost invitați maestrul Gheorghe Zamfir, soprana Rodica Gabriela Anghelescu, naistul și dirijorul Alexandru Pal și Orchestra Cazanoi.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.