sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Firmele care au abandonat material lemnos în albia râului Sebeş din sectorul Şugag – Oaşa vor fi amendate

Firmele care au abandonat material lemnos în albia râului Sebeş din sectorul Şugag – Oaşa vor fi amendate

Publicat în 17.05.2013 la ora 12:20

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, s-a deplasat în aceste zile în mai multe zone ale judeţului pentru a constata, dacă măsurile dispuse în urma verificare a salubrizării cursurilor de apă au fost respectate, ocazie cu care a fost foarte nemulţumit de situaţia existentă în sectorul cuprins între localităţile Şugag – Oaşa.

lemne-abandonate-sugag-oasaConstructorul „ Romstrade” a refăcut tronsonul de şosea Şugag – Oaşa care face parte din şoseaua Transalpina, unde pentru a lărgi partea carosabilă a tăiat arboretele care se găseau pe marginea drumului şi le-a abandonat în zona de scurgere a apelor.

Nu doar acest constructor este responsabil de situaţia creată, ci şi firmele care au efectuat exploatări forestiere în acea zonă, care şi-au făcut rampe de depozitare a materialului lemnos în apropierea albiei râului, iar după închiderea parchetelor cantităţi foarte mari de lemn au rămas neridicate, obturând efectiv curgerea apei. Această situaţie putea să conducă la evenimente deosebit de grave, în prima jumătate a lunii mai a.c. când Hidroelectrica Sebeş, ca urmare a umplerii excesive a lacului de acumulare de la Oaşa ar fi dorit golirea parţială a acestuia pe supraplinuri,  fapt ce ar fi dus la antrenarea de către apă a marilor cantităţi de lemn aflate pe cursul albiei, producând pagube serioase podurilor. Astfel, cursul apei ar fi fost obturat aproape în întregime, apa ieşind pe partea carosabilă şi putând chiar să pună în pericol viaţa celor ce tranzitau sectorul respectiv din Transalpina” a declarat Feneşer.

Prefectul a dispus de urgenţă instituţiilor abilitate, curăţarea albiei râului precum şi aplicarea de sancţiuni celor care sunt responsabili de aspectele menţionate.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.