sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Firmă din Pianu de Jos amendată cu 100.000 de lei după ce a îngropat 40 de tone de pui și găini moarte

Firmă din Pianu de Jos amendată cu 100.000 de lei după ce a îngropat 40 de tone de pui și găini moarte

Publicat în 06.09.2016 la ora 15:10

pui-crescatorieGarda de Mediu Alba a deschis o anchetă după ce o societate comercială din Pianu de Jos, aflată actualmente în faliment, a îngropat pe raza teritoriului unde își desfășura activitatea, circa 20.000 de găini și pui moarte, cu toate că a fost înștiințată că animalele trebuie incinerate.

O firmă din Pianu de Jos a fost amendată de Garda de Mediu Alba, cu 100.000 de lei, după ce a îngropat 40 de tone de pui și găini moarte, potrivit comisarului șef, Dănuț Hălălai.

”Noi i-am amendat pentru nerespectarea autorizației de mediu. Autorizația de mediu spunea clar, în mod explicit, cadavrele se incinerează. Dânșii nu au făcut acest lucru și le-au îngropat direct în pământ. Pe lângă amendă, am dat ca măsură împrejmuirea locului unde s-a făcut îngroparea cadavrelor pentru că nu puteam dispune scoaterea cadavrelor afară și incinerarea lor. Gândiți-vă ce ar însemna chestia aceasta după o două săptămâni. Problema este că societatea este în faliment și este condusă de o casă de insolvență”, a spus Dănuț Hălălai.

Garda de Mediu Alba a dispus împrejmuirea perimetrului astfel încât pe acesta să nu poată pătrunde câini sau alte animale.

Puii și găinile au murit sufocate, în urma unui incendiu care a afectat partea de condiționare a aerului, potrivit sursei citate.

”Ei ne-au anunțat pe noi că au avut incidentul și au trimis Agenției de Protecția Mediului Alba o hârtie prin care întrebau dacă pot să le îngroape, iar APM a trimis o adresă clară că legea cere ca ele să fie incinerate”, a mai spus Hălălai.

Firma nu mai are activitate, fiind în faliment.

Firmă din Pianu de Jos amendată cu 100.000 de lei după ce a îngropat 40 de tone de pui și găini moarte
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.