sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Duminică, 21 septembrie – Cea de-a III-a ediție a sărbătorii tradiţionale pastorale “Coborâtul oilor”

Duminică, 21 septembrie – Cea de-a III-a ediție a sărbătorii tradiţionale pastorale “Coborâtul oilor”

Publicat în 12.09.2014 la ora 12:32

Loman-2014Duminică, 21 septembrie 2014, cu începere de la ora 12.00,  în localitatea Loman din comuna Săsciori va avea loc sărbătoarea tradiţională pastorală “Coborâtul oilor”. Aflat deja la a III-a ediţie, festivalul reuneşte un număr tot mai mare de crescători de ovine care se vor înfrunta în cadrul unor întreceri sportive tradiţionale, dar şi în a oferi celor prezenţi produse tradiţionale. Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansamblurile artistice de amatori ale comunei Săsciori şi de invitaţii lor.

Cea de-a treia ediţie a festivalului pastoral “Coborâtul oilor” va avea loc duminică, 21 septembrie, la Loman.  Festivalul pune în valoare o tradiţie seculară a oamenilor din aceste locuri, aceea a păstoritului turmelor, marcând unul dintre cele mai importante momente din calendarul pastoral, respectiv coborâtul oilor de la munte pentru iernat. Totodată, festivalul aduce în centrul atenţiei şi alte aspecte ale culturii locale, precum obiceiuri gastonomice sau elemente inedite de folclor.

Vor urca pe scena din Loman Ansamblul folcloric “Sufletul Lomanarului”, din Loman, Ansamblul folcloric “Săsciorenii”  –  Săsciori, Ansamblul folcloric “Stejarul” din Sebeşel, Ansamblul folcloric “Mărginenii” din Căpâlna, Ansamblul folcloric “Măgura” din Loman, iar în recital vor cânta invitaţii Adi Neamţu, Alina Baca şi Dorel Savu.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Alba, Primăria şi Consiliul local Săsciori şi Asociaţia crescătorilor de ovine din Săsciori.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.