sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Dorin Nistor, primar Sebeș: „Modernizarea infrastructurii municipiului este prioritară”

Dorin Nistor, primar Sebeș: „Modernizarea infrastructurii municipiului este prioritară”

Publicat în 05.01.2017 la ora 17:39

Cu toate că municipiul Sebeş e cunoscut că a încheiat permanent anul cu excedent, se confruntă totuşi cu lipsuri în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură.

Modernizarea infrastructurii este prioritară dintr-un motiv de bun-simţ, o infrastructură bună îţi dă şansa dezvoltării economice, sociale, culturale, aceasta contribuind în final la creşterea nivelului de trai.

Peste 100 de străzi din municipiu sunt lipsite de utilităţi sau neasfaltate. Încă de anul trecut au început anumite demersuri pentru găsirea unei soluţii la această problemă şi anume s-a rezolvat partea documentară, urmând ca în 2017 să se treacă la încheierea propriu-zisă de contracte de lucrări pentru minim 17 străzi din Sebeş, Petreşti şi Lancrăm.

Pentru aceste străzi faza de documentare e într-o stare avansată, putând fi scoase la licitaţie lucrările de execuţie, care cel mai probabil se vor termina în anul 2018. Totodată, în 2017 se vor pregăti documentaţiile pentru anul următor.

În ceea ce priveşte Răhăul, Primarul Dorin Nistor a declarat pentru  Radio Unirea FM că “acolo am dat drumul la apă, încă suntem în perioada în care oamenii îşi fac branşamente, am depus un proiect cu finanţare nerambursabilă la Ministerul Dezvoltării pentru o staţie de epurare şi canalizare în Răhău. Până nu facem acestă lucrare nu putem discuta de partea de asfaltare şi trotuare, rigole, o lucrare care spun eu trebuie făcută după canalizare. (…) Indiferent că ne va fi sau nu aprobat proiectul, noi oricum lucrările vrem să le începem şi sperăm ca în acest mandate să ajungem să finalizare cu canalizarea şi în Răhău. Tot aici am reuşit să obţinem o finanţare pentru şcoală şi grădiniţă, vom reabilita clădirea şcolii (…) şi facem o extindere şi pentru grădiniţă.”

Facebook 

Dorin Nistor, primar Sebeș: „Modernizarea infrastructurii municipiului este prioritară”
4 (80%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.