sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Sebeșeni » Din ciclul, Sebeșul lucrului prost făcut: Achiziții scumpe de la clientela politică, în detrimentul investițiilor în școli

Din ciclul, Sebeșul lucrului prost făcut: Achiziții scumpe de la clientela politică, în detrimentul investițiilor în școli

Publicat în 09.09.2017 la ora 19:48

Achiziții scumpe de la clientela politică, în detrimentul investițiilor în școli!

O situație greu de imaginat pentru municipiul Sebeș a fost generată de motorul gripat al administrației locale. Concret, în ”Orașul fără șomeri ”, începutul de an școlar se face cu unități de învățământ care le oferă elevilor condiții demne de Evul Mediu.

Se pare că Dorin Nistor, numit de unii sebeșeni mai hâtri ”primarul horticultor”, a fost preocupat mai mult de tei, mușcate, montarea de gazon scump (care s-a uscat în mare parte la nici două luni de când a fost plantat) și alimentarea cu apă a unui restaurant din Alba Iulia, decât de renovarea unor școli și grădinițe din municipiu și localități aparținătoare.

La Școala nr. 2, din centrul Sebeșului, elevii încep luni cursurile printre săpături, excavatoare și cilindri, iar tradiționalul careu va avea loc în sala de sport ”Dorin Pavel”, întrucât administrația locală nu a fost capabilă să înceapă lucrările din timp, pentru a pune celebrele pavele în curtea unității de învățământ. Iar situația descrisă va mai dura cel puțin o lună! Cum vor ieși copiii în pauze între utilajele care vor lucra la pavat?

La Răhău, în ciuda promisiunilor ”primarului horticultor” situația grădiniței și a școlii din localitate este și mai gravă. La grădiniță pereții și tencuiala stau să cadă, iar la școală cursurile vor începe în aceeași clădire aflată într-o avansată stare dplorabilă, întrucât primăria nu a fost în stare să renoveze în timp util imobilul unde urma să fie mutată temporar școala.

Început de an dezamăgitor în orașul care are cea mai puternică industrie din județ și cel mai mare buget de investiții, moștenit în mare parte de la vechea administrație locală!

Se pare că marile realizări ale noii administrații conduse de trimisul lui Hava au fost doar achizițiile publice făcute, în mare parte, de la firmele ”de casă” ale fostului PDL, pe bani mulți, nu în puține cazuri unii asociați ai acestor firme deținând chiar funcții de conducere în partid.

Nu facem noi o analiză exhaustivă, dar în cel puțin unul dintre cazuri există indicii temeinice că s-au introdus unele criterii restrictive, astfel încât achiziția să poată fi dirijată către un anumit ofertant iar în alt caz, unul dintre acoliții partidului și-a permis să depună înscrisuri care cuprind informații ce nu corespund realității.

Sebeșul de astăzi, orașul marilor investiții, trăiește o adevărată dramă. Se demonstrează clar că degeaba ai bani în buget, dacă nu investești în utilități școlare pentru copii și facilități medicale pentru bolnavi, iar fondurile sunt cheltuite pe achiziții scumpe, de la firmele ”de casă” ale partidului!

Comentarii

4 Comentarii la Din ciclul, Sebeșul lucrului prost făcut: Achiziții scumpe de la clientela politică, în detrimentul investițiilor în școli

 1. Angie Răspunde

  09.09.2017 la 20:24

  Asta e din ”ciclul de povesti” daca ieseam eu primar faceam mai multe??:)):))

 2. Cetatean Răspunde

  09.09.2017 la 20:56

  Bine spus,’imi fac campanie de pe acum’…
  Hai mai bine sa il lasam să își facă treabă și sa nu îl tot ironizam,totuși se vede o schimbare după decenii de non-investitii pentru acest municipiu.

 3. Anonim Răspunde

  10.09.2017 la 10:10

  Cand se vede ceva si ca cine sichomba ceva urgent e criticat si pus la zid dat cand nu sa facut nimic pentru Sebes atatia ani acolo nu ati mai comentat nimic . Asa suntemti voi sa aveti ce barfi ori ca e rau ori ca e bine tot rau e facut

 4. L Răspunde

  10.09.2017 la 12:26

  Anonim pentru limba română apasă tasta 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.