sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Dezbatere publică la Răhău, cu privire la actualizarea studiului de fezabilitate pentru stația de epurare și sistemul de canalizare menajeră

Dezbatere publică la Răhău, cu privire la actualizarea studiului de fezabilitate pentru stația de epurare și sistemul de canalizare menajeră

Publicat în 03.10.2017 la ora 8:54

Municipalitatea din  Sebeș a obţinut fonduri nerambursabile de peste 8 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, pentru acest proiect destinat localității aparținătoare, Răhău.

Investiția presupune realizarea rețelei de canalizare cu o lungime de 14.790 m.

La momentul actual, în localitatea Răhău, nu există sistem de canalizare, deși funcționează un sistem de alimentare cu apă centralizat, care a fost pus în funcţiune în luna octombrie 2016. Realizarea infrastructurii de canalizare și a stației de epurare reprezintă o abordare integrată în rezolvarea problematicii legate de infrastructura de apă şi canal a localităţii, în concordanţă cu legislaţia în vigoare, care impune soluţionarea problemei apelor uzate concomitent cu racordarea populaţiei la reţeaua de alimentare cu apă.

Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș a dat asigurări celor prezenți că amenajarea locurilor de joacă pentru copii, a spațiilor verzi, cu flori, sau plantarea de arbori nu afectează în nici un fel finanțarea și susținerea proiectelor de infrastructură. Fiecare capitol bugetar privind investițiile în Municipiul Sebeș își păstrează importanța și rolul specific, dincolo de îngrijorările eronat vehiculate în anumite medii.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.