sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Daimler AG închide temporar fabrica pe care o deține în Sebeș, în contextul răspândirii epidemiei de COVID-19

Daimler AG închide temporar fabrica pe care o deține în Sebeș, în contextul răspândirii epidemiei de COVID-19

Publicat în 20.03.2020 la ora 11:05
   

Concernul Daimler AG, care în România deține fabrici în Sebeș și Cugir cu peste 3.000 de angajați, anunţă că închide temporar facilităţile de producţie pe care le deține în Europa, pentru cel puţin două săptămâni din cauza perturbărilor care au afectat lanţul de furnizori pe fondul epidemiei de coronavirus – la scurt timp după ce Volkswagen şi alţi producători auto au recurs la mutări similare.

Referitor la situația fabricii din Sebeș, purtătorul de cuvânt al Star Assembly Sebeș ne-a declarat următoarele: Majoritatea producției în Europa, precum și activitățile în anumite arii administrative, sunt afectate de această măsură. Acest lucru este valabil și pentru unitățile de producție de la Sebeș și Cugir. Fac excepție ariile în care trebuie menținute anumite operațiuni, spre exemplu, cele urgente, teme de ramp-up importante, servicii clienți și asigurarea lanțului de aprovizionare internațional. Oriunde există nevoia de a menține aceste activități, compania va lua măsurile de precauție adecvate pentru a-și proteja angajații împotriva infectării. Conducerea Daimler monitorizează situația în permanență și va lua măsuri suplimentare, dacă va fi necesar. În cazul în care situația se îmbunătățește, activitatea va putea fi complet reluată.”

Grupul german Daimler este al doilea mare exportator din România după Dacia şi în top zece companii după cifra de afaceri.

 

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.