sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Curtea Supremă: „Agenții de circulație vor fi obligați să noteze în procesele verbale durata măsurilor luate față de șoferul pedepsit, cât și temeiul legal în baza căruia i-a fost aplicată contravenția”

Curtea Supremă: „Agenții de circulație vor fi obligați să noteze în procesele verbale durata măsurilor luate față de șoferul pedepsit, cât și temeiul legal în baza căruia i-a fost aplicată contravenția”

Publicat în 07.04.2018 la ora 22:08

Șoferii care au rămas fără permis pentru diverse abateri rutiere vor scăpa de sancțiune dacă agentul de poliție nu menționează în procesul-verbal, în mod expres, sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce, precum și perioada suspendării. Decizia aparține Curții Supreme.

Agenții de circulație vor fi obligați de acum încolo să noteze în procesele verbale durata măsurilor luate față de șoferul pedepsit, cât și temeiul legal în baza căruia i-a fost aplicată contravenția. Judecători ai Curții Supreme au analizat, luni, un recurs în interesul legii făcut de Curtea de Apel Ploiești, referitor la valabilitatea proceselor-verbale de contravenție, prin care șoferii primesc și sancțiunea complementară a suspendării temporare a dreptului de conducere.

Concret, instanței i s-a cerut să stabilească dacă este suficient ca în procesul-verbal de contravenție să fie trecută doar măsura reținerii permisului de conducere sau trebuie să fie înscrise, în mod expres, și măsura suspendării dreptului de a conduce, a duratei acestei măsuri și temeiul legal.

Instanța a stabilit că agentul de poliție trebuie să treacă în documentul de contravenție și celelalte mențiuni. În caz contrar, sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a circula este nulă.

Curtea Supremă a ajuns să judece această problemă după ce a fost sesizată că în practica judecătorească au fost date mai multe soluții diferite. Decizia actuală a instanței va fi obligatorie pentru toate instanțele din România, imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Facebook 

Curtea Supremă: „Agenții de circulație vor fi obligați să noteze în procesele verbale durata măsurilor luate față de șoferul pedepsit, cât și temeiul legal în baza căruia i-a fost aplicată contravenția”
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.