sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Cristi Bălaș, jucătorul Șurianului ce l-a anihilat pe Dan Alexa: „Promovarea nu este încă jucată, trebuie să fim concentrați și în retur”

Cristi Bălaș, jucătorul Șurianului ce l-a anihilat pe Dan Alexa: „Promovarea nu este încă jucată, trebuie să fim concentrați și în retur”

Publicat în 18.06.2017 la ora 16:23

Adversar direct cu Dan Alexa în zona mediană, Cristi Bălaș, jucătorul Șurianului care a mai depășit un baraj de promovare în Liga a 3-a, cu Performanța Ighiu în iunie 2015, are meritul de a fi restabilit egalitatea rapid, la două minute după ce Șandru a deschis scorul iar pe parcursul meciului a reușit să-l anihileze pe căpitanul gazdelor.

“Un gol ce a contat foarte mult în economia întâlnirii. Promovarea nu este încă jucată, trebuie să fim concentrați și în retur. S-a văzut exepriența lui Alexa, un jucător ce a petrecut ani buni în Liga 1, practic a fost antrenorul din teren al adversarilor. Și la Sebeș avem o echipă bună, la fel ca și la Ighiu, în urmă cu doi ani. Jocul tur l-am început mai greu, a existat trac, avem mulți jucători ce n-au mai trăit un meci de baraj, dar ne-am revenit după ce am fost conduși și am dominat actul secund. Dacă promovăm pregătim o supriză în privința modului cum vom sărbători”, a spus fotbalistul ce va împlini 30 de ani în 26 iunie.

• Invincibil la baraj!

Aşadar, mijocaşul ofensiv al Sebeşului are la activ trei participări la barajele de promovare, fără a cunoaşte gustul eşecului. Mai mult, prestaţiile sale au fost determinante în economia disputelor: cu Europa Alba Iulia a obţinut penalty-ul din care „albanezii” au deschis scorul (2-0 la Oradea, cu Vulturii Vultureni); cu Performanţa Ighiu a obţinut iarăşi o lovitură de pedeapsă în returul de la Pecica şi eliminarea unui adversar (din acea fază trupa lui Himcinschi a deschis scorul, rezultatul fiind 5-0, în tur 1-1); acum, în Caraş-Severin a restabilit egalitatea, un moment cheie în economia disputei.

Promovarea cu Şurianu Sebeş ar reprezenta o performanţă uriaşă. Să ajungem în eşalonul terţ ar fi extraordinar pentru un club înfiinţat în 2014, ar fi un sentiment aparte. Promovarea nu este încă jucată, deşi şansele sunt sporite rămânem circumspecţi”, a spus fotbalistul în vârstă de 29 de ani. Ajuns în vară la Şurianu, Bălaş nu a avut o sezon extraordinar, marcând o singură dată în Liga a IV-a. „În tur am jucat foarte puţin, au fost anumite probleme de natură medicală. Încet, încet mi-am revenit şi mă bucur că am reuşit să îmi ajut echipa” a precizat Bălaş, acesta jucând în „Arini” în urmă cu 7 ani, dar pentru CSM Sebeş, în sezonul 2009-2010, ultimul în eşalonul terţ.

• Barajele, printre momentele importante ale carierei

Cele trei dispute din barajele de promovare sunt printre cele mai importante ale carierei, însă pe primul plan rămâne meciul de debut în Liga a 2-a, Petrolul Ploieşti – Unirea Alba Iulia, scor 2-0, în septembrie 2010, golurile „găzarilor” fiind marcate de Budescu (ajuns de curând la FCSB) şi Opriţa. „Se poate spune că sunt «specialistul» barajelor. Comparativ cu 2015, când jucam la Performanţa Ighiu, consider că loturile sunt aproximativ egale valoric. La Ighiu exista însă stabilitate financiară ce contează enorm la acest nivel, aici la Sebeş avem un plus, cu Bănică între buturi şi o bancă de rezerve puternică”, a spus Bălaş.

• Promovarea = rezolvarea problemelor financiare

Echipierii Şurianului aşteaptă cu sufletul la gură promovarea în Liga a 3-a pentru a se rezolva problemele financiare. Plecarea în iarnă a lui Armando Popescu a afectat bugetul echipei, jucătorii au suferit în retur, iar lucrurile nu sunt limpezite, fotbaliştii neprimindu-şi nici primele cuvenite după câştigarea Cupei României şi bifarea eventului judeţean (50 de euro de fotbalist). „Promovăm şi apoi vedem ce se va întâmpla şi din punct de vedere financiar, aşa ar fi normal. Noi jucătorii o să apelăm la toate soluţiile avute la îndemână. Sperăm ca autorităţile locale să se sensibilizeze şi să nu neglijeze performanţa Şurianului”, a conchis purtătorul tricoului cu 9 din distribuţia Şurianului Sebeş.

Cristi Bălaș, jucătorul Șurianului ce l-a anihilat pe Dan Alexa: „Promovarea nu este încă jucată, trebuie să fim concentrați și în retur”
4.5 (90%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.