sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Consilierul PRU Radu Cristian susține că ideea modernizării Parcului Arini din Sebeș îi aparține

Consilierul PRU Radu Cristian susține că ideea modernizării Parcului Arini din Sebeș îi aparține

Publicat în 07.09.2016 la ora 18:49

Arini-SebesConsilierul local din partea PRU, Radu Cristian, scrie pe Facebook că ”demersurile” pe care le-a ”început în luna ianuarie” privind modernizarea ștrandului din Parcul Arini ”au dat rezultate”.

Cerbu Arini, zona de agrement de suflet a sebeșenilor, în mare vogă mai ales înainte de 1990, urmează să fie reabilitată printr-un proiect al Primăriei Sebeș. Proiectul, a cărui valoare estimativă se ridică la circa două milioane de euro, a fost supusă dezbaterii la sediul primăriei.
”STRAND PARCUL ARINI. Ma bucur ca demersurile pe care le-am inceput in luna ianuarie a acestui an pentru aprobarea sumelor aferente studiilor de fezabilitate, pentru strandul din Parcul Arini, din bugetul pe anul 2016, au fost aprobate si au dat rezultate. Dupa 9 luni, de cand am depus cererea catre Primaria Municipiului Sebes, in sfarsit ieri am avut o dezbatere publica pe acesta tema. A fost prezentat studiul de fezabilitate si urmeaza sa fie prezentat in Consiliul Local. Cu toate ca demersurile mele au dat rezultate, am totusi o mare dezamagire. Pe langa bazinele in aer liber, am cerut sa se tina cont si sa facem si un bazin semi-olimpic acoperit. De ce? Pentru ca trebuie sa ne gandim la copiii din scoli, la tinerii acestui oras si la nevoile acestora. Imi doresc ca elevii din scoli sa beneficieze de acest bazin acoperit si pe perioada sezonului rece. Desi acest bazin acoperit nu a fost prins pe studiul de fezabilitate am primit promisiuni din partea edililor ca acesta o sa se realizeze ulterior, pe un alt proiect”, a scris, miercuri, Radu Cristian pe Facebook.

Potrivit proiectului, în Parcul Arini vor fi construite 3 bazine, unul pentru copii, unul de înot și unul cu jacuzzi, suprafețe de plajă în jurul bazinelor, terenuri de volei și badminton, spații comerciale și alte facilități. Suprafața totală a amplasamentului este de 12.130 mp, iar suprafața construită este de 12.030 mp.

parcul-arini-radu-cristianTerenul care urmează a fi ocupat de lucrare aparţine Primăriei municipiului Sebeș, nefiind necesare exproprieri, scoateri din circuitul agricol sau forestier. Se estimează ca proiectul să fie finalizat în 17 luni după obținerea tuturor avizelor. Parcul Arini este situat în partea de sud-vest a municipiului Sebeș și a reprezentat zona de agrement pentru locuitorii acestuia.

În prezent, în parc, pe lângă bază sportivă, motel, terenuri de fotbal, există un ștrand în aer liber aflat în stare avansată de degradare ca urmare a faptului că nu a mai fost utilizat de peste 10 ani.

”Conform temei de proiectare, se propune realizarea unor lucrări de investiții pentru construirea unui imobil care să funcționeze ca și complex sportiv și de recreere. Imobilul va fi compus din următoarele construcții: 1. Bazin de înot în aer liber pentru copii de vârste mici; 2. Bazin de înot 1; 3. Bazin de înot 2 cu jacuzzi; 4. Suprafață de plajă în jurul bazinelor; 5. Amenajarea de terenuri sportive în aer liber (de volei, badminton); 6. Amenajarea de alei și drumuri de incintă; 7. Amenajarea unor spații construite care să adăpostească spații comerciale, zonă de dușuri și grupuri sanitare, zonă de prim ajutor, spații administrative; 8. Realizarea unor cabine de schimb; 9. Amenajare dușuri în aer liber; 10. Montare coșuri pentru gunoi menajer; 11. Amenajare spații verzi cu plantare de arbori; 12. Însămânțare cu iarbă; 13. Instalații automate de irigare”, se arată în studiul de fezabilitate al proiectului.

”Necesitatea investiției a apărut ca urmare a lipsei pe teritoriul municipiului Sebeș a unui complex în care să poată fi desfășurate diverse activități de petrecere a timpului liber, pe fondul dezvoltării localității. În acest sens, lucrarea Complex Sportiv de Recreere din Municipiul Sebeş, județul Alba, este inclus în lista sinteză a complexurilor sportive propuse a fi finanțate – eliberată de către Compania Națională de Investiții – C.N.I. S.A.”, a precizat primarul municipiului Sebeș, liberalul Dorin Nistor.

Valoarea totală a investiției estimată (cu TVA) este de 8.797.280 lei, respectiv 1.970.100 euro.

Consilierul PRU Radu Cristian susține că ideea modernizării Parcului Arini din Sebeș îi aparține
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.