sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Concurs de desene pe asfalt organizat de Parohia Ortodoxă Petrești I

Concurs de desene pe asfalt organizat de Parohia Ortodoxă Petrești I

Publicat în 04.07.2016 la ora 9:31

concurs-desene-pe-asfalt-petresti-iul-2016Parohia Ortodoxă Petrești I, Protopopiatul Sebeș, a organizat zilele trecute un concurs de desene pe asfalt cu titlul „Bun venit, vacanță!” la care au participat peste 40 de copii din această comunitate.

Inițiat de preotul  paroh Marius Slevaș, concursul s-a adresat în special copiilor între 4-12 ani, care au participat pe tot parcursul anului școlar la cursurile de pictură din cadrul Centrului Educațional, coordonate de d-na Marcela Luschnig. La finalul activității, toți copiii au fost răsplătiți cu dulciuri, tort și băuturi răcoritoare.

Această acțiune a ajuns la a doua ediție și se înscrie într-un proiect mai amplu care se va desfășura sub genericul „Decupaje de vacanță”. Proiectul are ca scop petrecerea timpului liber într-un cadru organizat, în special în natură, departe de internet și televiziune.

„Activitățile de la Centrul Educațional Petrești se desfășoară în cadrul Anului omagial  al educației religioase a tineretului ortodox, inițiat de Patriarhia Română. Obiectivele pe care ni le-am propus sunt formarea spirituală a copiilor și a tinerilor, cultivarea prieteniei, a iubirii și a respectului față de aproapele nostru, precum și ajutorarea oamenilor nevoiași.

Proiectele vor continua pe parcursul întregii vacanțe de vară și ne dorim să fie o alternativă la programul monoton și sedentar al copiilor noștri care petrec foarte multe ore în fața calculatorului.  Ne propunem, în continuare, să dezvoltăm programe noi, interactive, care să ducă la dezvoltarea armonioasă a noilor generații atât în societate, cât și în biserică”, ne-a declarat părintele Marius Slevaș, pr. paroh la Parohia Petrești I.

Facebook 

Concurs de desene pe asfalt organizat de Parohia Ortodoxă Petrești I
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.