sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Concernul Daimler AG dorește să investească în continuare în România, însă are nevoie de infrastructuri rutiere și feroviare mai bune

Concernul Daimler AG dorește să investească în continuare în România, însă are nevoie de infrastructuri rutiere și feroviare mai bune

Publicat în 09.02.2019 la ora 8:24

Concernul german Daimler AG ia în considerare noi investiții în extinderea producţiei de subansamble și analizează în continuare piaţa locală. Însă, pentru ca România să poată atrage noi divizii, are nevoie de o accelerare a investiţiilor în infrastructura rutieră și feroviară.

„Întotdeauna luăm în calcul România pentru noi investiţii, dar momentan nu sunt luate decizii. De asemenea, nu excludem ca pe viitor să producem şi altceva aici. În România avem suport din partea autorităţilor şi vedem asta de 15 ani. Desigur, avem nevoie de o infrastructură mai bună, de mai bune conexiuni şi de o mai bună infrastructură feroviară“, a spus Frank Deiss, director de pro­ducţie în cadrul Power­train Mercedes-Benz Cars.

Spre exemplu, Sebeş deja are co­nexiune pe autostradă cu Sibiu, iar cel mai probabil din 2020 de la fabrica Daimler va exista drum rapid până în Germania, în condiţiile în care cel mai probabil până anul viitor va fi gata şi lotul Lugoj-Deva din Autostrada A1.

Pe de altă parte, producătorii au tot mai mare nevoie şi de rute feroviare, iar în România un tren de marfă merge cu o viteză medie de 15 km/h, mult sub viteza medie din Ungaria.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial joi, 7 februarie 2019, producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 mil. euro potrivit datelor din piaţa auto, investiţie care se adaugă celei de 300 mil. euro demarată în 2013 la Sebeş când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte.

Sursa: zf.ro

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.