sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Comuna Şugag primeşte circa 3 milioane de euro pentru modernizare!

Comuna Şugag primeşte circa 3 milioane de euro pentru modernizare!

Publicat în 28.07.2013 la ora 16:34

Proiectul depus de administraţia locală din Şugag pe Măsura 322 va fi finanţat prin PNDR

Continuând eforturile susţinute ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), de a finanţa cât mai multe proiecte europene din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, au fost identificate şi alocate resursele financiare necesare pentru a se putea finanţa încă 5 proiecte aparţinând Măsurii 322 – Renovarea şi dezvoltarea satelor.
Proiectele au fost readuse din lista Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) în cea a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) având 64 de puncte, urmând a fi reevaluate în vederea acordării finanţării. Va beneficia de finanţare  printre acestea şi comuna Şugag din judeţul Alba. APDRP va emite o notificare către reprezentanţii legali ai acestor comune, urmând ca în maxim 15 zile lucrătoare de la primirea acesteia să se prezinte la Centrele Regionale ale APDRP pentru a semna Contractul de Finanţare.
Comuna SugagProiectul aparţinând comunei Şugag din judeţul Alba este în valoare de 2.935.463 de euro (10.442.617 de lei) şi are în vedere îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază şi accesul la servicii publice al populaţiei din comună.
Primarul comunei Şugag, Constantin Jinar a declarat pentru ziarul Unirea că în proiect sunt prevăzute modernizarea totală a infrastructurii de acces din comună, respectiv drumurile spre Valea Mărtiniei, drumul spre Dobra de Jos, Şugag-Bârzana, Şugag – Arţi. În plus, se intenţionează dotarea cu utilaje de intervenţie în caz de calamitate a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Şugag, dezvoltarea muzeului etnografic şi construcţia unui Centru de Primire a Persoanelor Vârstnice la Dobra-Şugag. „Trebuie să apreciem atât efortul conducerii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cât şi cel al APDRP pentru identificarea soluţiilor de finanţare a celor câteva comune. Doresc să atrag atenţia asupra faptului că imediat ce se va primi notificarea de finanţare, primarii localităţilor vor trebui să demareze urgent implementarea proiectului. Astfel, în cel mai scurt timp vor trebui să semneze contractul de finanţare, ulterior trebuind să treacă la etapa de achiziţii pentru a începe cât mai repede şi execuţia lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic. Ţinând cont de complexitatea derulării unui proiect de infrastructură rurală este nevoie ca toate operaţiunile şi lucrările să se încadreze în termen, astfel încât cererea de plată finală să fie depusă până la 30 septembrie 2015. În caz contrar, toate sumele acordate pentru finanţare vor fi retrase iar proiectele vor fi definitiv compromise.”, a declarat albaiulianul Nicolae POPA, directorul general adjunct al APDRP, unul dintre principalii autori ai acestui demers.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.