sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Comuna Şugag îşi valorifică potenţialul turistic prin proiecte europene de 4 milioane de euro

Comuna Şugag îşi valorifică potenţialul turistic prin proiecte europene de 4 milioane de euro

Publicat în 31.08.2013 la ora 11:00

Miercuri, 28 august, inspectorii APDRP au efectuat vizita în teren, la obiective, în comuna Şugag, pentru proiectul câştigat de administraţia locală prin Măsura 322 dată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

sugagProiectul declarat eligibil este de 2,5 milioane de euro nerambursabili, Primăria Şugag urmând să achite doar TVA în valoare de 16 milioane de lei. Cu fondurile europene atrase vor fi amenajate 7,4 km de drumuri – Valea Mărtiniei, Grosăştilor, Şugag – Arţi, Dobra de Jos, va fi amenajat un Centru de primire a persoanelor vârstnice în clădirea fostei şcoli din satul Dobra, va fi amenajat un muzeu etnografic iar serviciul voluntar de protecţie civilă din cadrul Primăriei Şugag va fi dotat cu o maşină de deszăpezire şi un buldoexcavator. Primarul Constantin Jinar a declarat pentru Unirea că săptămâna viitoare va fi semnată forma finală a contractului cu APDRP iar lucrarea va fi scoasă la licitaţie.
Lucrările prevăzute în alt proiect, câştigat pe Măsura 125 B, au demarat deja, licitaţia fiind câştigată de firma Newamport Company Bistra. Valoarea de investiţie a proiectului „Accesibilizarea fondului forestier în comuna Şugag, Măsura 125 B” cu o valoare totală de 6.160.801 lei, echivalentul a 1.418.232 euro, a fost aprobată în Şedinţă de consiliu local. Proiectul include atât amenajarea de drumuri forestiere noi cât şi reabilitarea unor drumuri existente: Bârzana, Valea Teascului, Pârâul lui Tolea.
Primarul din Şugag, Constantin Jinar, a mai declarat că o parte dintre investiţiile aflate în derulare vor fi vizitate duminică, 1 septembrie, de comisarul european pe probleme de agricultură, Dacian Cioloş. Vor fi vizitate în Şugag staţia de epurare, Şcoala şi o parte din drumurile forestiere pe care au demarat deja lucrările, pe Măsura 125 B.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.