sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Compania Kronospan Sebeș a inaugurat linia de melaminare modernizată. Investiția este în valoare de 10 milioane de euro

Compania Kronospan Sebeș a inaugurat linia de melaminare modernizată. Investiția este în valoare de 10 milioane de euro

Publicat în 08.06.2017 la ora 13:38

Compania Kronospan a inaugurat, în cadrul fabricii sale din Sebeş, o linie de melaminare modernizată în conformitate cu cele mai avansate tehnologii disponibile la nivel global. Fabrica Kronospan Sebeș are cea mai mare capacitate de producție din lume, iar fiecare al 4-lea element de mobilier din Europa este construit din elemente produse de Kronospan, transmit reprezentanții companiei într-un comunicat de presă remis joi, 8 iunie.

Noua linia de melaminare a fost complet automotizată printr-o investiţie de 10 milioane de euro. Ea dispune de echipamente unice pe piaţa românească şi care poziţionează fabrica Kronospan de la Sebeş în compania selectă a doar câtorva astfel de unităţi de producţie prezente la nivel european. Alături de alte elemente inovatoare, linia de melaminare are implementat un sistem de control automat al calităţii. Acesta detectează până la 60 de tipuri diferite de eroare a calităţii suprafeţei. Fiecare eroare identificată este semnalată,  iar în cazul în care se repetă de trei ori, întregul proces se opreşte automat.

Odată cu finalizarea acestei investiţii, fabrica Kronospan Sebes lansează şi procesul de trecere la producţia de plăci low emission. Pentru prima dată în România o fabrică de profil va produce doar plăci ecologice, într-un semn de responsabilitate faţă de clienţi şi de mediu.

„Prin realizarea acestei investiţii dorim să ne reconfirmăm viziunea de consolidare a operaţiunilor noastre pe piaţa românească. O consolidare pe care o realizăm în condiţii de promovare a celor mai înalte tehnologii în domeniu şi prin care continuăm să impunem noi standarde de calitate pe piaţa locală de profil. Totodată, prin trecerea la producţia integrală de plăci ecologice dorim să confirmăm, o dată în plus, respectul faţă de consumatorii români şi politica de sustenabilitate pe care o urmărim faţă de mediul înconjurător” a declarat Oana Bodea, director general Kronospan Romania.

Peste 500 de parteneri comerciali din România, reprezentanţi instituţionali de la nivel central şi local şi numeroşi sebeşeni participă în aceste zile la evenimentele de inaugurare a noii investiţii organizate de Kronospan Sebeş.

SC Kronospan Sebeş SA este parte a grupului internaţional cu acelaşi nume, lider la nivel global pe piaţa producerii de paneluri pe bază de lemn. Kronospan este prezentă la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF). Kronospan Sebeş este unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul consolidat, cu peste 14 milioane lei şi unul dintre principalii angajatori locali, cu peste 600 de locuri de muncă create direct și aproximativ 4000 de locuri de muncă indirecte.

Kronospan este lider global în producerea de plăci pe bază de lemn, iar în România există două unităţi de producţie la Sebeş și Braşov. Investițiile Kronospan în România se ridică la peste 600 de milioane de euro în ultimii 19 ani, având aproximativ 800 de angajați direcți și generând peste 7000 de locuri de muncă indirecte.

Comunicat de presă

Compania Kronospan Sebeș a inaugurat linia de melaminare modernizată. Investiția este în valoare de 10 milioane de euro
3 (60%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.