sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Centura ocolitoare a Sebeşului în regim de autostradă, aproape finalizată

Centura ocolitoare a Sebeşului în regim de autostradă, aproape finalizată

Publicat în 02.12.2013 la ora 14:46

Lotul 2 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, din care face parte și centura ocolitoare a orașului Sebeș  (Vinţişoara – hotelul Fan), este aproape pregătit pentru inaugurare.

Duminică, 1 decembrie, în zona pasajului rutier peste calea ferată (tunel), care a constituit ”Cuiul lui Pepelea” pentru constructorul Straco, lucrările erau aproape finalizate, urmând să fie instalați parapeții. Ultimele finisaje pe care firma urmează să le mai facă sunt cele la partea exterioară a tunelului, dar acestea nu influențează circulația pe carosabil și nici inaugurarea tronsonului. Pe pasajul rutier a fost turnat și ultimul strat de bitum, cel de uzură, astfel că partea carosabilă este aproape finalizată.

lucrari-autostrada-zona-cutLotul 2 al A1 Orăștie –Sibiu are o lungime totală de 19,83 km. Se întinde între Vinţişoara (Sebeş) şi Cunţa. Centura Sebeşului are o lungime de 8 kilometri, începe la Vinţişoara şi se termină în zona Hotelului Fan, la ieşire din oraş spre Sibiu. Pe lângă sensul giratoriu de la Lancrăm, la ieşire din Sebeş mai există o legătură cu DN1. Este vorba doar despre două bretele care permit descărcarea traficului în DN1 de pe sensul dinspre Orăştie şi urcarea de pe DN1 pe sensul de mers spre Sibiu. La capătul tronsonului, în zona localităţii Cunţa s-a construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât, cel mai probabil, anul viitor. Valoarea lucrărilor contractate este de de 377,78 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit ultimelor informații, CNADNR și reprezentanții celor două companii (Strabag și STRACO) care construiesc lotul 1 și lotul 2 al autostrăzii Orăștie – Sibiu inaugurarea va avea loc în jurul datei de 15 – 16 decembrie.

foto: arhivă

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.