sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Biciclist neatent din Gârbova surprins și accidentat de un autoturism, pe DJ 106F

Biciclist neatent din Gârbova surprins și accidentat de un autoturism, pe DJ 106F

Publicat în 06.09.2017 la ora 12:37

Ieri, 5 septembrie 2017, în jurul orelor 09.50, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că, pe DJ 106 F, pe raza localităţii Gârbova, a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului, a rezultat că şoferul unui autoturism l-a surprins şi accidentat pe un biciclist, în vârstă de 70 de ani, din comuna Gârbova, care se deplasa în acelaşi sens şi care a efectuat o manevră de schimbare a direcţie de mers, spre stânga, fără să se asigure.

În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Sebeş, pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte bicicliştilor câteva dintre regulile ce trebuie să le respecte atunci când circulă pe drumurile publice şi le adresează câteva recomandări:

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulaţie și să fiţi echipaţi corespunzător;

  • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant);
  • Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic!
  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asiguraţi-vă temeinic!
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic v-au înţeles intenţia!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul;
  • Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!
  • Purtaţi cască de protecţie! Vă poate salva viața!
  • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!

Facebook 

Biciclist neatent din Gârbova surprins și accidentat de un autoturism, pe DJ 106F
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.