Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat de 52 de ani din Petrești reținut de polițiștii din Sebeș, după ce a lovit un cetățean cu un obiect contondent, în urma unor dicuții în contradictoriu

sebesinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 8 octombrie 2023, polițiștii din Sebeș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 52 de ani, din localitatea Petrești, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în după amiaza zilei de 8 octombrie 2023, în timp ce se afla pe strada Dobrogeanu Gherea, din localitatea Petrești, în urma unor discuții contradictorii avute cu un alt bărbat, ar fi devenit violent și i-ar fi cauzat acestuia leziuni corporale, folosindu-se de un obiect contondent.

În urma agresiunii, victima, în vârstă de 44 de ani, din Petrești, a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internat.

În cursul zilei de azi, 9 octombrie 2023, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Motociclist de 32 de ani din Sebeș, rănit într-un accident rutier produs la Alba Iulia

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 15.30, pe B-dul. Încoronării din Municipiul Alba Iulia, un bărbat de 29 de ani, din comuna Doljesti, județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de un bărbat de 32 de ani, din Municipiul Sebeș.

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 19 mai 2024: Întâlnire cu poetul Mircea Dinescu, la Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, din Sebeș, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, poetul și scriitorul Mircea Dinescu, urmează să lanseze volumul „E-obositor să nu iubești pe nimeni.”

Duminică, 19 mai 2024, vă invităm la o întâlnire cu poetul Mircea Dinescu, începând cu ora 19.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș, ocazie cu care va fi lansat volumul „E-obositor să nu iubești pe nimeni”. Evenimentul face parte din programul celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș.

Mircea Dinescu s-a născut în data de 11 noiembrie 1950, la Slobozia. A debutat ca poet în anul 1967, în revista „Luceafărul”, iar 1971 i se publica primul volum de versuri, „Invocație nimănui”, pentru care a fost răsplătit cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut. A fost considerat drept unul dintre cei mai talentați poeți tineri, iar volumele care au urmat au confirmat asta. În urma unui interviu publicat în luna martie 1989, în ziarul francez „Libération”, a fost arestat la domiciliu în timpul epocii Ceauşescu, devenind un simbol al disidenței anticomuniste. După 1989 a fost președintele Uniunii Scriitorilor și membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. A înființat revistele „Academia Cațavencu”, „Plai cu boi” și „Aspirina săracului”. Are 19 volume publicate în limba română, iar poeziile sale pot fi citite în mai multe limbi (a publicat volume în Germania, Ungaria, Olanda, Suedia, Franța și Serbia). I-au fost decernate premii importante ale Uniunii Scriitorilor din România, Academiei Române, precum și premii internaționale. A fost realizator și prezentator al emisiunii „Politică și delicatețuri”, actualmente fiind amfitrionul emisiunii „Poezie şi delicateţuri”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024: Regizorul Florin Coșuleț ne deschide „Jurnalul fericirii”, în cadrul Festivalului „Lucian Blaga” de la Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Organizatorii celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș și Lancrăm vă invită vineri, 17 mai 2024, începând cu ora 19.30, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, la o întâlnire onestă cu Nicolae Steinhardt prin intermediul „Jurnalului fericirii”, cunoscuta carte de memorii și eseuri a scriitorului care participa în anul 1986 la festivalul de poezie de la Sebeș (aflat pe atunci cea de-a treia ediție). 

„A înțelege ce s-a întâmplat atunci, în acel timp de înnoiri socialiste la suprafață și de sufocări surde ale unor destine umane irepetabile în catacombele omenirii, este un exercițiu ce implică revelația. Fără o renunțare la o logică imediată, fără o abandonare de sine, fără a plonja cu respirația tăiată în adâncurile trăirilor sufletești,  precum culegătorii de perle, fără toate acestea căutătorul de înțelesuri nu va face decât să își scormonească puțin empatia și așa uzată de atâtea știri de la ora 5. Nu va reuși decât să se lase nițel  impresionat și la nivel declarativ și la cel mai înalt nivel pe care îl poate atinge, puțin  îngrozit de torturile aplicate celor deținuți. Atâta tot. Dar nu va înțelege aproape nimic din inimaginabilul și monstruosul experiment aplicat deținuților politici din perioada de după război, până prin ani 60. „Carnea uită” spunea cineva, dar ce a fost mișcat în interior va rămâne până la sfârșitul veacurilor ca o rană mereu supurândă. Spectacolul ce se va înfățișa înaintea dumneavoastră, plecând de la „Jurnalul fericirii” a lui Nicolae Steinhardt se dorește a fi un test atât al artiștilor, cât și al publicului. O verificare a măsurilor, a dozajelor, a echilibrului. O aproape imposibilă încercare de a reda, prin artă, un moment incredibil al umanității”, transmite regizorul și actorul Florin Coșuleț.

Din distribuția spectacolului mai fac parte muzicienii Cristina Tegzeșiu (oboi) și Sebastian Tegzeșiu (vioară).

• Memento:

În anul 1959 este arestat „lotul Noica-Pillat”, al aşa numiţilor „intelectuali mistico-legionari”, la care aderase. La sfârşitul anului, la 31 decembrie, Securitatea îi cere să fie martor al acuzării în procesul respectiv, iar după ce refuză, la 4 ianuarie 1960 este arestat şi condamnat la 12 ani de muncă silnică, 7 ani degradare civică şi confiscarea totală a averii personale, pentru „crimă de uneltire împotriva orânduirii sociale a statului”. La 15 martie 1960, în închisoarea Jilava, în camera 18, are loc botezul lui Nicolae Steinhardt în credinţa creştin-ortodoxă. Este mutat apoi în închisorile de la Gherla şi Aiud, iar în august 1964 este eliberat ca urmare a decretului de graţiere colectivă a deţinuţilor politici. Imediat după ieşirea din detenţie, Steinhardt îşi desăvârşeste taina botezului. După eliberarea din detenţie şi după moartea tatălui său, în 1967, Nicolae Steinhardt începe să caute o mănăstire unde să-şi trăiască restul zilelor, însă mai mereu era întâmpinat cu refuzuri, fiindcă stareţii se fereau de un fost deţinut politic. La 30 martie 1989, trece la cele veşnice, fiind înmormântat în cimitirul Mănăstirii Rohia, acolo unde a fost acceptat prin intermediul lui Constantin Noica, ceremonia înhumării sale fiind supravegheată îndeaproape de către Securitate – el fiind până la final o ameninţare, doar prin prisma influenţei enorme pe care acesta o exercita, deopotrivă, printre oamenii simpli şi intelectuali (sursa: Radio România Cultural).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes