Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 46 de ani din județul Sibiu rănit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe DN 67C, între Șugag și Oașa

Publicat

în

Sâmbătă, 15 mai 2021, în jurul orei 13.00, pe DN 67C, între Șugag și Oașa, un bărbat de 46 de ani, din județul Sibiu, în timp ce conducea o motocicletă s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului rutier, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ

Știri din zonă

Bărbat de 53 de ani din Șpring cercetat de polițiștii din Sebeș, după ce și-a agresat soția

Publicat

în

Ieri, 1 august 2021, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au fost sesizați de către o femeie, de 51 de ani, din comuna Șpring, cu privire la faptul că, ar fi fost agresată de soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 53 de ani,  polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile și i-au interzis să se apropie de femeie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Știri din zonă

Ieri, 27 iulie 2021, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la hramul Mănăstirii Oașa

Publicat

în

Marți, 27 iulie 2021,  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost poposit la Mănăstirea Oașa, protopopiatul Sebeș.

Cu prilejul hramului acestei vetre monahale, ÎPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în altarul de vară al așezământului. În cadrul slujbei, la momentul rânduit, ierodiaconul Avraam a fost hirotonit întru ieromonah. Obștea monahală de aici se află sub oblăduirea părintelui protosinghel Silvan Cablea.

Adresându-se numeroșilor credincioși prezenți, ÎPS Irineu nostru a spus:

„Încărcați de păcate, noi suntem orbiți în fața Adevărului lui Dumnezeu de același Șarpe învechit în răutate, de Satana care i-a înșelat și pe strămoșii noștri Adam și Eva. Lumea în care trăim are o durată limitată. Viața noastră pe pământ este scurtă. Trupurile noastre îmbătrânesc. Sănătatea noastră se deteriorează. Cu timpul, acest corp fizic moare, încât cine neglijează sufletul din el este un nimic, iar existența sa este egală cu zero. Un cântec religios popular răsună așa: «De-aș cunoaște toate cele / De-aș ști numărul de stele / Lumea‘ntreagă de-aș avea / Ce folos de viața mea. / Ce folos, ce folos / Viață fără de Hristos?».

Noi toți suntem copii ai Tatălui ceresc, răscumpărați cu mare preț. Dacă trăim bazându-ne pe Legile lui Dumnezeu, atunci viața noastră pe pământ va deveni mai importantă. Ea se va prelungi, se va umple de farmec ceresc, iar când se va încheia, vom primi un mare dar: viața veșnică. Dacă ni s-ar permite să vedem, chiar și pentru o oră, această viață din Paradis, niciodată nu L-am mai supăra pe Bunul Dumnezeu, oricare ar fi sacrificiul pe care-l presupune trecerea noastră pe arena lumii, prin «valea plângerii». În această privință, Sfântul Apostol Petru ne îndeamnă: «Fiți treji, nădăjduiți în harul pe care-l veți primi la arătarea lui Iisus Hristos. Trăiți-vă întru frică zilele vremurilor voastre» (I Pt. 1, 13, 17)”.

Mănăstirea Oașa a fost înființată în anul 1990, funcționând ca așezământ monastic de maici până în anul 1999, urmând ca din anul 2000, printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să fie transformată în vatră monahală de călugări. Mănăstirea Oașa, având ca hram principal sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, în a cărui zi de pomenire este sărbătorit cel de-al doilea hram.

De asemenea, pelerinii care poposesc la Mănăstirea Oașa se pot închina unei copii după icoana Maicii Domnului „Pantanassa”, odor primit de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos. La Mănăstirea Oașa au loc numeroase tabere studențești la care participă tineri din întreaga țară, dar și din străinătate. Pe lângă ampla misiune desfășurată cu tinerii, spiritul misionar și dinamic al viețuitorilor acestei oaze monahale se observă și din multiplele lor îndeletniciri: atelier de pictură a icoanelor, atelier de sculptură, traduceri din Sfinții Părinți și alte activități practice.

Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 20 de ani din Sebeș cercetat de polițiști, după ce ar fi furat un cal din localitatea Răchita

Publicat

în

Ieri, 25 iulie 2021, polițiștii din Sebeș au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Sebeş, ca bănuit de săvârşirea unui furt, semnalat poliției în aceeași zi.

Se pare că, în noaptea de 24/25 iulie 2021, acesta ar fi sustras un cal, lăsat nesupravegheat pe o păşune din localitatea Răchita, care aparține unui bărbat, de 31 de ani, din localitate.

Calul a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar față de tânăr, poliţiştii au întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes