sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 46 de ani din Câlnic condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce și-a înjunghiat un consătean

Bărbat de 46 de ani din Câlnic condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce și-a înjunghiat un consătean

Publicat în 16.11.2018 la ora 15:24

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna Câlnic, judeţul Alba, a scăpat de închisoare, deşi a fost judecat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis în 14 noiembrie 2018 condamnarea inculpatului la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe durata unui termen de 4 ani. Iniţial, bărbatul a primit, la Tribunalul Alba, 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare.

Completul de la Curtea de Apel a reţinut în favoarea acestuia circumstanţa atenuantă a ”legitimei apărări”. Bordea Petrică a fost judecat după ce a înjunghiat un consătean cu un cuţit. Bărbatul a fost eliberat din arest preventiv după nouă luni. Agresiunea a avut loc în 18 februarie 2018, dată la care inculpatul a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv.

”Inculpatul Bordea Petrică, la data de 18.02.2018, în timp ce se afla pe raza localităţii Câlnic, judeţul Alba, în jurul orelor 19,00-19,30, aflându-se în faţa imobilului cu nr. 162, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a creat un conflict spontan, cu victima B.I., iar cu ajutorul unui cuţit pe care l-a avut asupra sa, i-a aplicat o lovitură în zona abdomenului, cauzându-i o «plagă înjunghiată abdominală, regiunea hipocontrului stâng»”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Potrivit rechizitoriului, în timpul conflictului, un martor ”înarmat” cu o furcă şi inculpatul au ajuns faţă în faţă la o distanţă de circa 1 – 2 metri, timp în care Bodea Petrică exercita mişcări de ameninţare cu cuţitul aflat asupra sa.

”În momentul în care a aplicat una din lovituri martorul s-a ferit, într-o reacţie instinctivă de autoapărare, astfel că lovitura de cuţit a fost receptată de persoana vătămată B. I. (în zona abdominală), care s-a aflat tot timpul incidentului în spatele martorului care avea furca, persoana vătămată neavând niciun obiect tăietor sau de altă natură, asupra sa. În urma loviturii primite persoana vătămată a căzut în genunchi şi a început să strige: «m-a tăiat!» imediat după, martorul B. C. aplicând lovituri cu furca şi cu picioarele inculpatului care a căzut la pământ, martorul reproşându-i inculpatului, iritat fiind, faptul că «i-a tăiat fratele»”, se afirmă în rechizitoriu.

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.