sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 45 de ani din Gârbova suspectat că şi-a bătut mama până a omorât-o, iar mai apoi a fugit din țară, reținut de polițiști

Bărbat de 45 de ani din Gârbova suspectat că şi-a bătut mama până a omorât-o, iar mai apoi a fugit din țară, reținut de polițiști

Publicat în 30.07.2019 la ora 19:25

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Gârbova, a fost arestat preventiv, fiind bănuit că şi-a omorât mama în urmă cu circa patru luni, iar mai apoi a fugit din țară.

Mandatul de arest pe numele inculpatului Oţoiu Paul Gerhard a fost emis în lipsă la Curtea de Apel, în condiţiile în care acesta a fugit din ţară imediat după faptă. Bărbatul este suspectat că, la sfărşitul lunii martie, a bătut-o crunt pe mama lui în vârstă de peste 70 de ani, care, ulterior, a decedat.

Anchetatorii au reuşit să pună cap la cap toate probele abia în cursul lunii iulie, după realizarea unor analize ADN şi după ce au analizat amprentele găsite la faţa locului. Expertiza genetică a arătat combinaţii a două profiluri, dintre care unul al femeii.

Bărbatul a fugit de acasă cu două carduri ale mamei sale ataşate unui cont deschis în străinătate carduri pe care le-a utilizat în mod fraudulos la diverse ATM-uri din Germania, Franţa şi Spania.

Suspectul a efectuat mai multe retrageri de numerar, până când fiica victimei a solicitat blocarea contului. Autorităţile au iniţiat demersuri pentru prinderea şi extrădarea inculpatului. Acesta locuia împreună cu mama şi nu avea loc de muncă.

”Prin ordonanţa procurorului din data de 08.07.2019, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O. P. G., pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie şi furt constând în aceea că, spre sfârşitul lunii martie 2019, în timp ce se afla în locuinţa din comuna Gârbova, sat Cărpiniş, pe fondul unui conflict spontan, a exercitat violenţe, repetate şi de mare intensitate, ce au constat în aplicarea de lovituri şi comprimarea toracelui mamei sale, victima K. H., cauzându-i un traumatism toracic cu multiple zone de contuzie şi dilacerare miocardico-epicardică cu hemopericard, precum şi disjuncţie manubrio-sternala, fractură claviculă dr., multiple fracturi costale bilaterale pe un singur plan, care au condus ulterior la deces”, se precizează în încheierea penală a Curţii de Apel Alba Iulia, din 16 iulie 2019, prin care s-a admis cererea de arestare preventivă a bărbatului. Iniţial, Tribunalul Alba a respins propunerea procurorilor referitoare la arestarea suspectului.

”În raport de toate elementele cauzei, completul de drepturi şi libertăţi din cadrul curţii apreciază că la dosar există probe din care să rezulte posibilitatea ca inculpatul să fie autorul infracţiunii de violenţă în familie pentru care s-a formulat propunerea de arestare preventivă. Imperativele realizării unei anchete penale eficiente, dar şi a realizării unei protecţii reale şi eficiente a ordinii de drept justifică pe deplin luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestării. Măsura arestării este necesară în vederea continuării cercetării penale în cauză, pentru obţinerea probelor care au ca obiectiv stabilirea profilului genetic în contextul în care potrivit expertizei genetice au fost descoperite combinaţii ale două profiluri. Punerea inculpatului la dispoziţia organelor judiciare este esenţială pentru clarificarea ori dimpotrivă, înlăturarea suspiciunilor care planează asupra acestuia. Este imperios necesară elucidarea stării de fapt, obţinerea de la inculpat a probelor biologice şi a impresiunilor papilare în vederea valorificării rezultatelor obţinute după ridicarea mijloacelor materiale de probă de la faţa locului. Totodată, buna desfăşurare a procesului penal necesită prezenţa inculpatului pentru ca acesta să fie audiat în legătură cu faptele de care este acuzat, pentru a da lămuriri, a i se comunica actele de procedură, dar şi în scopul valorificării rezultatelor obţinute ca urmare a efectuării expertizei complexe (genetică judiciară şi dactiloscopică)”, se precizează în încheiere.

Instanţa mai consideră că inculpatul, după comiterea faptei, a fugit şi s-a ascuns cu scopul evident de a se sustrage de la urmărirea penală pentru infracţiunile de violenţă în familie şi furt, deplasându-se în locaţii din străinătate ( Franţa, Spania, Italia, Belgia şi Elveţia) fără vreo motivaţie aparentă, ci cu scopul de a evita posibilele constrângeri ale procesului penal.

”Plasarea inculpatului O. P. G. în detenţie provizorie este necesară în vederea protejării drepturilor şi libertăţilor celorlalte persoane, cercetarea acestuia în libertate fiind în măsură să conducă la o tulburare reală a ordinii publice, astfel că arestul preventiv este la acest moment, indispensabil pe baza circumstanţelor”, se mai susţine în document.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.