Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat de 31 de ani din Cut cercetat de polițiști, după ce și-a alimentat autoturismul la o stație de carburanți din Sebeș și a plecat fără să plătească

Publicat

în

Poliţiştii de investigaţii criminale din Sebeș au identificat un bărbat, de 31 de ani, din comuna Cut, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, semnalat poliţiei la data de 13 decembrie 2021, de către reprezentanţii unei staţii de carburanţi din Sebeș.

Se pare că, bărbatul ar fi alimentat autoturismul, cu combustibil în valoare de 250 de lei, fără ca ulterior să mai plătească contravaloarea acestuia.

Față de acesta, cercetările sunt continuate pentru furt.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Președintele Academiei Regale Belgiene, Yves Namur, a vizitat Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm

Publicat

în

Epilog emoționant al Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș: Președintele Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Belgia, academicianul Yves Namur, a vizitat Casa Memorială „Lucian Blaga” de la Lancrăm și le-a vorbit tinerilor din Sebeș despre pasiunea pentru „poetul luminii”.

Întâlnirea a fost înnobilată de prezența exegeților blagieni, doamna prof. univ. dr. Rodica Pop și poetul Horia Bădescu. Cu această ocazie, academicianul belgian Yves Namur și-a lansat volumul de poeme, îngrijit de editura Școala Ardeleană, „Tristețea smochinului”.

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și Centrul Cultural „Lucian Blaga” au oferit distincții de excelență înalților oaspeți, în semn de mulțumire și de recunoștință pentru promovarea operei belgiene în Europa.

 Organizatorii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș cu sprijinul Editurii Școala Ardeleană Cluj-Napoca.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Astăzi, 19 mai 2022, Președintele Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Belgia, Yves Namur, își va lansa o carte la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm

Publicat

în

Astăzi, 19 mai 2022, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, avem plăcerea de a vă invita la o întâlnire cu scriitorul Yves Namur, Președintele Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Belgia.

Alocuțiuni:

Horia Bădescu: „Lucian Blaga. Vocea Poetului”

Yves Namur: „Lucian Blaga, poet în căutarea unei lumini stinse”

Lansarea cărții „Tristețea smochinului” (poeme) de Yves Namur

Prezintă: Sonia Elvireanu (traducătoarea volumului), Horia Bădescu și Vasile George Dâncu

Amfitrion: Nadia-Diana Arsin

Organizatori:

Primăria Municipiului Sebeș

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Editura Școala Ardeleană


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 59 de ani din Sebeș reținut de polițiștii din Blaj, după ce a condus un autoturism cu permisul suspendat pe DN 14B

Publicat

în

Ieri, 17 mai 2022, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un bărbat, de 59 de ani, din Sebeș, care este cercetat pentru conducere fără permis.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 16 mai 2022, în jurul orei 23.00, cu toate că avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, a condus un autoturism pe DN 14B și a intrat în coliziune cu un autovehicul, rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul nu se află la prima abatere de acest fel, în perioada aprilie – mai 2022, acesta a mai fost depistat de polițiști de trei ori, în timp ce conducea un autoturism  având permisul de conducere suspendat.

În cursul zilei de azi, 18 mai, reținutul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes