sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Autoturism furat dintr-o stație de benzină, amplasată pe Autostrada A1 în județul Alba, recuperat de polițiștii din Sibiu după o urmărire ca în filme

Autoturism furat dintr-o stație de benzină, amplasată pe Autostrada A1 în județul Alba, recuperat de polițiștii din Sibiu după o urmărire ca în filme

Publicat în 04.05.2017 la ora 12:31

Ieri, 3 mai 2017, în jurul orei 18.30, Centrul Operațional al I.P.J. Sibiu a fost sesizat de către polițiștii de la I.P.J. Alba cu privire la sustragerea de pe raza județului, respectiv dintr-o stație de alimentare cu combustibil situată pe A1, a unui autoturism.

Informația a fost diseminată cu operativitate de către echipa de polițiști ai Centrului Operațional tuturor efectivelor de poliție din teren, astfel că, la scurt timp, un autoturism care corespundea semnalmentelor transmise a fost observat în trafic, pe Șos. Alba Iulia din municipiul Sibiu.

Polițiștii sibieni au pornit în urmărirea mașinii al cărei conducător auto a refuzat să oprească la semnalele acustice si luminoase ale agenților de poliție continuându-și deplasarea. Suspectul nu a oprit nici la intersecția străzilor Dr. Ion Rațiu – Dealului unde polițiștii sibieni au instituit un filtru, și-a continuat deplasarea fără a respecta indicatorul „Accesul interzis” și fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta. În urma evenimentului rutier ambele autovehicule au fost avariate, astfel că șoferul a părăsit mașina sustrasă, continuându-și deplasarea pe jos, în fugă.

Suspectul a fost urmărit și prins în curtea Facultății de inginerie „Herman Oberth” de către un polițist din sistemul de ordine și siguranță publică al Poliției Municipiului Sibiu. In timpul urmăririi, bărbatul nu a răspuns somațiilor efectuate de polițist, încercând totodată, să-l lovească însă agentul de poliție a reușit să-l imobilizeze și să-l conducă pe sediul Poliției Municipiului Sibiu.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii sibieni au stabilit faptul că bărbatul (în vârstă de 19 ani, domiciliat în județul Tulcea) ar fi sustras autoturismul în data de 3 mai, în jurul orei 17.50, din stația de alimentare situată pe autostrada A1, la km. 316, pe sensul de mers Orăștie-Sibiu, iar ulterior, ar fi alimentar autoturismul cu carburant într-o stație peco situată pe DN1, în orașul Săliște, județul Sibiu, fără să achite contravaloarea acestuia.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sebeș – I.P.J. Aba.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.