sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Au fost aprobate prețurile de referință ale lemnelor ce vor fi vândute din pădurile Șugagului

Au fost aprobate prețurile de referință ale lemnelor ce vor fi vândute din pădurile Șugagului

Publicat în 10.04.2019 la ora 12:00

Consilierii locali din Șugag au aprobat prețurile de referință ale masei lemnoase “pe picior”, producția anului 2019, ce se valorifica prin licitație sau negociere din fondul forestier proprietate publică a comunei Şugag.

Prin adresa nr.1407/19.03.2019, Ocolului Silvic Sebeș R.A. a solicitat aprobarea revizuirii prețurilor de referință pentru producția anului 2019 a masei lemnoase “pe picior” ce se valorifica prin licitație sau negociere din fondul forestier proprietate publică a comunei Şugag.

În funcție de distanța de unde vor fi procurate lemnele de foc și de calitatea acestora, prețul variază. Dacă sunt tăiate la sub 250 de metri altitudine, lemnele din tăieturi principale costă 21de lei/mc esență rășinoasă (brad, molid, larice), 38 de lei/mc stejar/gorun, 42 de lei/mc, carpenul. Lemnele de foc din căzături sunt mai ieftine: 19 lei/mc esența rășinoasă, 34 de lei/mc stejarul și 38 de lei/mc carpenul. Dacă sunt tăiate la peste 1500 de metri altitudine, lemnele din tăieturi principale costă 16 lei/mc esența rășinoasă, 29 de lei/mc stejarul sau 32 de lei/mc carpenul.

La peste 1500 de metri, lemnele din căzături sunt mlt mai ieftine (compensând probabil cheltuielile legate de transport): 15 lei/mc esența rășinoasă, 25 de lei/mc stejarul și 29 de lei/mc carpenul.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.