sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Atenție la porumbul congelat! Nu mai puțin de nouă persoane au decedat până acum după ce l-au consumat

Atenție la porumbul congelat! Nu mai puțin de nouă persoane au decedat până acum după ce l-au consumat

Publicat în 08.07.2018 la ora 13:34

Victimele s-au contaminat cu periculoasa bacterie Listeria dupa ce au consumat porumb congelat, sursa contaminarii fiind o fabrica de ambalare a porumbului situată în Ungaria.

La nivel european a fost declansata o alerta sanitara, dupa ce noua persoane au decedat in urma unei infectii cu Listeria, confirma Autoritatea europeana pentru siguranta alimentara, potrivit presei britanice.

In total, au fost raportate 47 de cazuri de imbolnavire in cinci state europene: Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda si Suedia. Victimele s-au contaminat cu periculoasa bacterie dupa ce au mancat porumb congelat, sursa contaminarii fiind, dupa primele indicii, o fabrica de ambalare a porumbului din Ungaria.

România nu figurează pe lista de distribuţie a porumbului congelat contaminat cu Listeria Monocytogenes, produs în Ungaria, conform informaţiilor primite până în acest moment de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din România (PNC SFAAF RO)”, precizează autoritatea.

Facebook 

Atenție la porumbul congelat! Nu mai puțin de nouă persoane au decedat până acum după ce l-au consumat
4.7 (93.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.