sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Astăzi, ora 16.00, în Sala „Florin Fleşeriu” vine campioana: HC Alba Sebeş – CSM Bucureşti

Astăzi, ora 16.00, în Sala „Florin Fleşeriu” vine campioana: HC Alba Sebeş – CSM Bucureşti

Publicat în 19.01.2016 la ora 11:05

CSM-Bucuresti-HC-Alba-SebesPrima întâlnire din acest an cu sportul pe semicerc pentru suporterii din Sebeş înseamnă posibilitatea asistării la un spectacol de gală.

Astăzi, de la ora 16.00, în cadrul etapei a 15-a a Ligii Naţionale în Sala „Florin Fleşeriu”, poposeşte campioana CSM Bucureşti, pentru o restanţă, confruntare disproporţionată, cu nou-promovata ajunsă pe ultima poziţie, după ce Rapid a învins Unirea Slobozia cu 30-24. HC Alba Sebeş are în faţă un oponent imposibil de abordat, în condiţiile unei diferenţe enorme la toate capitolele, forţă, valoare, buget etc.

• ”Lanterna roşie” versus lider

Campioana en-titre, CSM Bucureşti este lider cu maximum de puncte în întrecerea internă, dar în acelaşi timp bate la porţile calificării în sferturile de finală ale Champions League. În weekend, gruparea din Capitală a obţinut prima victorie în grupa principală, 24-22, acasă, cu campioana Danemarcei, Midtjylland, iar confruntarea de astăzi este o simplă formalitate, de genul pişcăturii unui purece pentru un elefant. “Ştim că şansele noastre sunt minime în acest joc împotriva unei superputeri a handbalului autohton. În tur am reuşit o prestaţie acceptabilă aproape o repriză, am ţinut aproape de un adversar cu o valoare incontestabilă. Acum ne propunem să jucăm cât mai bine, în cât mai multe momente, să oferim o replică de calitate, prin care să diminuăm ecartul faţă de o echipă de anvergură”, a declarat Seviştean Popa, directorul tehnic al HC Alba Sebeş, grupare ce a preluat “lanterna roşie” şi are 6 eşecuri la rând.

• Dream team de Capitală…

Alături de HCM Baia Mare, formaţia condusă de danezul Kim Rasmussen reprezintă unui dintre cei doi coloşi din handbalul feminin românesc, după ce a dispărut tradiţionala Oltchim Rm. Vâlcea. Cu greu găseşti în efectivul bucureştencelor o jucătoare ce să nu aibă statutul de internaţională, lotul fiind un conglomerat de vedete, de mai multe naţionalităţi. Pe lângă „tricolorele” Oana Manea şi Aurelia Brădeanu, medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale cu România, tricoul „tigroaicelor” este îmbrăcat de Pessoa şi Rodrigues (Brazilia), Gullden şi Torstensson (Suedia), Fisker (Danemarca), Grubisic (Croaţia), Martin (Spania), sau Vetkova (Rusia) şi enumerarea poate continua.
Deşi favoritele nu au nici cea mai mică şansă într-un rezultat favorabil, practic Sebeşul are parte de cel mai important meci al anului 2016, în Sala „Florin Fleşeriu” etalându-se o colecţie impresionantă de jucătoare cu renume mondial, prilej pentru a se trăi pe viu handbalul european de cel mai înalt nivel.

Facebook 

5.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.