sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Administraţia din Şugag a cheltuit în această vară peste 32.000 de lei pe cursuri de şcolire la malul Mării Negre

Administraţia din Şugag a cheltuit în această vară peste 32.000 de lei pe cursuri de şcolire la malul Mării Negre

Publicat în 25.08.2017 la ora 10:00

Sătui de atâta munte și aer curat, conducătorii comunei Șugag au decis ca în această vară să îmbine utilul cu plăcutul… la malul Mării Negre.

Primăria din Șugag a achiziționat, potrivit informațiilor publicate pe SEAP, 9 cursuri de perfecționare în valoare de 32.524 de lei pentru că, dacă tot e legal, și e și la modă, ei de ce să nu profite de oportunitatea de a-și petrece sejururi pe bani publici?! Ce dacă cu cei peste 7.000 de euro (sumă deloc neglijabilă pentru un buget rural) ar fi putut să facă ceva util și concret pentru locuitorii comunei!? Banii s-au dus pe perfecționarea edililor și funcționarilor care, cel puțin teoretic, acum trebuie să fie doxă în domeniul taxelor și impozitelor, în noutățile Registrului Agricol, în protejarea mediului, în sistemul de protecție și asistență socială, regimul avizelor și autorizațiilor în administrația publică locală și altele. Cel mai scump, în valoare de 5.131 de lei, adică vreo 1.128 de euro, a fost cursul privind responsabilitatea de mediu, ținut la Mamaia în perioada 23 – 30 iulie. Cel privind inspectorul de taxe și impozite, desfășurat în perioada 14 – 20 august la Hotel Olimpic din Jupiter, a costat 3.726 de lei. Tot aici a mai fost achiziționat un curs de inspector taxe și impozite pentru perioada 17 – 23 iulie, contra sumei de 3.733 de lei. Cursul de noutăți legislative privind Registrul Agricol s-a desfășurat în perioada 17 – 23 iulie la Hotel Olimpic din Jupiter și a costat 3.733 de lei, iar cel privind sistemul electronic Forexbug s-a desfășurat în perioada 10 – 16 iulie, tot la Jupiter, la Hotel Olimpic, contra sumei de 3.549 de lei. Cursul de asistență socială și protecția copilului s-a desfălșurat tot în perioada 17 – 23 iulie la Hotel Olimpic din Jupiter și a costat 3.733 de lei. În schimb, pentru a afla despre principalii factori de risc în activitatea autorităților locale, cei de la Șugag au mers la Costinești, la complexul hotelier Vox Maris și au plătit 3.250 de lei. Au fost achiziționate și două cursuri de perfecționare în alte locații decât malul Mării Negre, și anume unul la Băile Felix, la Hotel Termal, în perioada 14 – 19 august, contra sumei de 2.945 de lei, și unul la Sovata, la Hotel Aluniș, care urmează să se desfășoare în perioada 11 – 17 septembrie și pentru care Primăria Șugag a plătit 2.724 de lei. Partea și mai bună este că beneficiarii acestor cursuri au putut să-și ia gratis și familia cu ei. Comuna Șugag este doar un exemplu dintr-un șir de administrații rurale din Alba care au descoperit binecuvântarea sejururilor din bani publici, însă ceva mai puține, ce-i drept: Sohodol, Bucium, Gîrbova, Cetatea de Baltă, Ciugud, Mihalț, Bistra… Măcar de s-ar justifica în beneficiul cetățenilor acești bani publici cheltuiți cu atâta ușurință!

Ioana PRESECAN

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.