sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Activistul „Agent Green” agresat de paznicii companiei Holzindustrie Schweighofer susține că se încearcă mușamalizarea cazului

Activistul „Agent Green” agresat de paznicii companiei Holzindustrie Schweighofer susține că se încearcă mușamalizarea cazului

Publicat în 01.07.2015 la ora 11:16

agent-greenPlângerea penală pentru polițiștii din Sebeș este fără consecințe legale, consideră procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Saptamana trecuta Agent Green a fost informata de parchetul de pe langa tribunalul Alba ca nu exista consecinte legale pentru politistii din Sebes care nu au intevenit si nu au oferit sprijin pentru Gabriel Paun (foto) atunci cand acesta a fost agresat de paznicii companiei Holzindustrie Schweighofer pe domeniul public.

AGENT GREEN a publicat marți o versiune actualizata a investigatiei privind arborii taiati din Parcul National Retezat care au intrat pe poarta fabricii Holzindustrie Schweighofer din Sebes. Filmarile arata explicit faptul ca Paun a fost agresat pe domeniul public (strada Industriilor din Sebes), la cel putin 20 metri de poarta Schweigjofer si ca politia s-a indepartat in momentul agresiunii revenind doar dupa ce camionul a intrat pe poarta fabricii iar agresiunea se consumase. Agentii de politie au ignorant rugamintea lui Paun de a face o plangere si de a chema o ambulanta si au ales sa faca glume pe seama acestuia. Filmarile prezinta de asemenea cum politia din Hateg care oprise acelasi camion a dat drumul transportului desi acesta fusese confirmat in repetate randuri ca fiind ilegal. Nici politia Hateg si nici cea din Sebes nu a completat rubrica numarul 9 din avizul de insotire a marfii desi erau obligati prin lege sa o faca. Mai mult filmarea prezinta documenteleprin care Garda de Mediu si ITRSV au amendat compania Susai Servcom care a taiat in Retezat pentru nerguli la exploatare, in autorizatia de mediu si probleme cu avizele de transport.

„M-au agresat si mi-au dat cu spray lacrimogen in ochi, nas si gura. Am avut o reactie alergica puternica la unul dintre ingredientele sprayului si puteam muri. Am cerut politistilor aflati la fata locului sa cheme o ambulanta si am insistat sa fac o plangere. M-au tratat ca pe raie si mi-au zis sa merg la sectie sa fac plangere. Mi-am chemat singur ambulanta si am fost dus la spital pentru ingriijiri”, a spus Gabriel Paun, reprezentantul Agent Green agresat.

„Saptamana aceasta facem plangere la prim procuror unde speram sa se faca dreptate. Dovezi mai clare de atat nu se poate. Cazul a fost deja relatat pe larg de BBC, Spiegel, presa austriaca, italiana si lista continua. Cat de puternica o fi mafia padurilor daca pana acum acest caz vazut de milioane de europeni se musamalizeaza?” a incheiat Paun.

AGENT GREEN a investigat taierile din Parcul National Retezat in perioada februarie – noiembrie 2014. Incidentul de la Sebes a avut loc la 15 noiembrie 2014 si a fost publicat in decembrie 2014. Ca urmare compania s-a angajat sa isi imbunatateasca sistemul de trasabilitate prin care sa refuze arbori din Retezat si din toate celelalte parcuri nationale.

sursa: www.rgnpress.ro

Activistul „Agent Green” agresat de paznicii companiei Holzindustrie Schweighofer susține că se încearcă mușamalizarea cazului
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.