sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Accidentul mortal al cărui victimă a fost un tânăr de 19 ani din Lancrăm, retrimis la Parchet pentru emiterea unui rechizitoriu

Accidentul mortal al cărui victimă a fost un tânăr de 19 ani din Lancrăm, retrimis la Parchet pentru emiterea unui rechizitoriu

Publicat în 25.10.2017 la ora 10:03

Acord de recunoaștere a vinovăției respins definitiv de către instanță. Accidentul mortal al cărui victimă a fost un tânăr de 19 ani din Lancrăm, retrimis la Parchet pentru emiterea unui rechizitoriu!

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă într-un dosar de ”ucidere din culpă” în care Parchetul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu șoferul vinovat (Popazu Stere), pentru 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Instanța a decis definitiv să respingă acordul de recunoaștere pe motiv că inculpatul, care domiciliază în Constanța, este recidivist, iar Parchetul trebuiea să țină cont de cazierul acestuia. Accidentul rutier provocat de inculpat a avut loc în ianurie 2016, pe DN1, între Sebeș și Alba Iulia, în zona ”trei poduri” și s-a soldat cu decesul unui tânăr de 19 ani din Lancrăm. Inculpatul conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă și, din cauza neatenţiei, nu a observat coloana de maşini oprită în faţa sa şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară.

”În timp ce conducea camionul, a observat o coloană de mașini în fața sa, ultima fiind o dubă de culoare albă cu inscripții roșii, care a oprit în fața sa, iar în momentul în care a călcat frâna, semiremorca (vagonul) l-a împins și l-a aruncat pe contrasens, din cauză că nu a ținut frâna, atingând cu oglinda retrovizoare dreapta duba care oprită în fața sa. în momentul în care a fost aruncat pe contrasens a intrat în coliziune cu un autovehicul care circula din sens opus. (…)

Accidentul și moartea victimei puteau fi evitate în condițiile în care inculpatul observa modul în care se desfășura traficul în fața sa, respectiv coloana oprită de autovehicule și efectua din timp manevrele necesare pentru a evita coliziunea cu autovehiculul care circula în fața sa pe același sens de mers”, se afirmă în motivarea deciziei de la instanța de fond. Popazu Stere a mai fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, în 2014, la Tribunalul Tulcea, pentru evaziune fiscală.

”Instanța apreciază că în mod greșit nu s-a reținut în sarcina inculpatului săvârșirea faptei în stare de pluralitate intermediară în condițiile în care din fișa acestuia de cazier rezultă că a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsă suspendată condiționat pe un termen de încercare de 4 ani. (…) Pentru aceste considerente, instanța va respinge acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu inculpatul Popazu Stere, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, se mai susține în document. Dosarul va reveni la Parchet unde vor fi reluate cercetările și va fi emis un rechizitoriu.

Facebook 

Accidentul mortal al cărui victimă a fost un tânăr de 19 ani din Lancrăm, retrimis la Parchet pentru emiterea unui rechizitoriu
4.8 (95%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.