sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » 3,5 milioane de euro investiți la Șugag în drumuri și intr-un centru pentru vârstnici

3,5 milioane de euro investiți la Șugag în drumuri și intr-un centru pentru vârstnici

Publicat în 02.08.2013 la ora 12:38

Constantin-Jinar-primar-SugagPrimarului comunei  Șugag, Constantin Jinar a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Alba, câteva proiecte importante pe care administrația locală urmează să le implementeze în perioada imediat următoare.

Este vorba despre amenajarea și reabiltarea a 35 de kilometri de drumuri forestiere, o investiție care se ridică la 1.420.000 de euro.

 Societatea Newamport SRL, care a câștigat licitația pentru aceste lucrări, urmează să amenajeze 4 drumuri noi, în prezent drumuri forestiere, ( de ex. Bârzana, Valea Tascului, Pârâul lui Tolea) și să reabiliteze alte 4 drumuri degradate (Valea Mărtiniei, Valea Mică, etc), investiții care vor dezvolta infrastructura rutieră a comunei.

Un alt proiect important cîștigat pe Măsura 322 și care, potrivit lui Constantin Jinar, urmează să fie semnat săptămâna viitoare contractul la sediul ADPRP, este înființarea unui Centru de primire a persoanelor vârstnice, în satul Dobra. Investiția se ridică la 2.000.000 de euro și trebuie finalizată până în luna septembrie 2015. Locația în care va fi amenjat centrul este clădirea dezafectată a școlii din satul Dobra, comuna Șugag.

Primarul a ținut să vorbească despre un alt proiect cu care se mândrește, respectiv cea de a doua acțiune de ecologizare a Văii Sebeșului, care se va desfășura în perioada 10-11 august. Peste 120 de elevi și voluntari vor aduna gunoaiele de pe marginea albiei Râului Sebeș pe o distanță de peste 100 de kilometri. Vor fi montate coșuri de gunoi pe marginea drumului, pe tot traseul Transalpinei, iar elevii care participă la acțiune vor împărți pliante localnicilor, șoferilor și turiștilor, cu mesaje ecologiste, de conșientizare a impactului negativ pe care deșeurile aruncate necorespunzător îl are asupra mediului înconjurător.

Facebook 

3,5 milioane de euro investiți la Șugag în drumuri și intr-un centru pentru vârstnici
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.