sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Zeci de părinţi nemulţumiţi au protestat la Șpring împotriva schimbării directorului şcolii din comună

Zeci de părinţi nemulţumiţi au protestat la Șpring împotriva schimbării directorului şcolii din comună

Publicat în 05.09.2014 la ora 13:01

protest-spring-schimbare-directorÎn cursul acestei dimineți, zeci de părinţi din comuna Şpring s-au adunat în faţa primăriei din comună pentru a protesta la decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, aceea de a schimba directorul unităţiilor de învăţământ de pa raza localităţilor comunei Şpring. Săgeţile părinţilor nemulţumiţi s-au îndreptat către conducerea ISJ Alba, în special către inspectorul şcolar general, Dorin Snadea.

Ilie Anghel, fostul director al instituţiilor de învăţământ din Şpring a fost “debarcat” după 10 ani, timp în care spun părinţii “a condus extraordinar toate şcolile, a păstrat o legătură strânsă cu părinţii şi cu autorităţile locale şi s-a implicat la fel de activ şi în activitatea didactică”. Schimbarea directorilor şi a inspectorilor şcolari care a avut loc la sfârşitul lunii iunie, a adus-o în funcţia de conducere a şcolii din Şpring pe prof. Maria Opincariu, însă aceasta a demisionat, iar noul director este Marius Precup Luca.

La acest protest au participat peste 30 de părinţi, bunici şi chair copii. Nu au lipsit lozincile acestora către conducerea ISJ Alba “Sandea nu uita, şcoala Şpring nu e a ta”, “Noi vrem şcoala nu politică penală” la un moment dat fiind cerută şi demisia inspectorului şef Dorin Sandea. Părinţii ameninţă că îşi vor înscrie copiii la şcolile din Miercurea Sibiului, acest lucru urmând să ducă la desfiinţarea unităţilor de învăţământ din comună.

Daniel Rusu, primarul comunei Şpring s-a prezentat în faţa oamenilor “în calitate de conducător, dar şi ca părinte”. Acesta este de părere că schimbarea fostului director a fost instrumentată politic. Mai jos puteţi urmări câteva declaraţii ale părinţilor prezenţi la acest protest, cât şi o galerie foto de la faţa locului.

Zeci de părinţi nemulţumiţi au protestat la Șpring împotriva schimbării directorului şcolii din comună
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.