sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Zece intersecții vor fi semaforizate în municipiul Sebeș pentru fluidizarea traficului şi siguranța pietonilor

Zece intersecții vor fi semaforizate în municipiul Sebeș pentru fluidizarea traficului şi siguranța pietonilor

Publicat în 11.02.2016 la ora 9:00

Chiar dacă darea în folosință a autostrăzii Sibiu – Orăștie a dat municipiului Sebeș o centură de ocolire care a scos o mare parte a traficului de tranzit din oraș, Sebeșul rămâne un oraș aglomerat, cu zone unde riscul accidentelor este mare, sau unde traficul se poate gâtui.sebes

Lancrămul a rămas încă sub asediul traficului greu, dar probleme sunt în centrul municipiului și în zona școlilor. Pentru a fluidiza traficul, dar și pentru a crea condiții de siguranță mai mare pentru pietoni, Consiliul Local Sebeș a aprobat proiectul propus de consilierii locali PNL Dorin Nistor și Dorin Albu pentru amplasarea a șapte semafoare cu numărător și buton.

”Concret, este vorba despre semafoare prin care pietonii obțin culoarea verde, de trecere, la cerere, prin apăsarea unui buton. Pot astfel întrerupe șirul autovehiculelor și traversa în siguranță. Gândiți-vă cum este acum în Lancrăm, unde traficul este și mai mare decât acum un an, pentru că mulți dintre conducătorii auto care vin dinspre Deva spre Alba Iulia și invers aleg să meargă până la Sebeș pe autostradă și de acolo, prin Lancrăm, pe DN1 spre Alba Iulia. Până la darea în folosință a autostrăzii veneau din Vințu de Jos spre Alba Iulia pe drumul județean, ocolind Sebeșul și Lancrămul. Cifrele de trafic au crescut și este foarte greu pentru pietoni să treacă strada principală. Mai ales dacă sunt și copii sau oameni în vârstă este și mai greu. Cu aceste semafoare vrem să le oferim mai multă siguranță, prin alternarea corectă și eficientă și pentru pietoni, și pentru șoferi a priorităților de trecere. În Sebeș și Petrești am cerut montarea de semafoare în intersecții aglomerate unde avem și unități de învățământ, și stații de autobuz, deci zone unde potențialul de accidente este ridicat, mai ales la orele de vârf, când elevii intră sau pleacă de la școală. Eu cred că montarea acestor semafoare va aduce, pe lângă siguranță în trafic, și un plus de civilizație în orașul nostru”, a declarat Dorin Nistor.

Intersecțiile care vor fi semaforizate sunt:Lancrăm, strada Nouă, în dreptul imobilelor cu nr. 164 și 181; lLancrăm, strada Nouă, în dreptul imobilelor cu nr. 48 și 43/45; Lancrăm, strada Dealului, în dreptul imobilului cu nr. 1; Petrești, strada 1 Mai, în dreptul imobilelor cu nr. 53 și 54; Sebeș, strada Dorin Pavel, în dreptul imobilelor cu nr. 2A și 3; lSebeș, Piața Libertății (în zona Topaz); Sebeș, Bulevardul Lucian Blaga, la intersecția cu strada Călărași și strada Sava Henția; Sebeș, intersecția străzii Traian cu strada Bistreil Sebeș, strada Traian, în dreptul imobilului cu nr. 2; Sebeș, în zona Băncilor Transilvania și Raiffeisen. Lucrarea va fi finanțată din bugetul local.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.