sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Zaharia Groza, pilotul decedat sâmbătă în urma incidentului aviatic din apropierea Restaurantului „Lutsch 2000”, ar fi zburat ilegal iar aeronava nu era înmatriculată

Zaharia Groza, pilotul decedat sâmbătă în urma incidentului aviatic din apropierea Restaurantului „Lutsch 2000”, ar fi zburat ilegal iar aeronava nu era înmatriculată

Publicat în 23.10.2017 la ora 13:24

Zaharia Groza, pilotul decedat în mod tragic în urma unui accident aviatic produs sâmbătă pe un câmp din apropierea restaurantului „Lutsch 2000”, din comuna Vințu de Jos, ar fi zburat ilegal.

Primele indicii ale anchetei demarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia arată faptul că avionul cu care a încercat să aterizeze forțat bărbatul în vârstă de 60 de ani nu era înmatriculat.

Prin urmare, Zaharia Groza nu avea nici autorizație pentru zborul care i-a fost fatal.

”Se fac cercetări în rem cu privire la comiterea infracțiunilor prevăzute de articolele 98 și 103, alin. 1, lit. a din Codul Aerian și articolul 192 din Codul Penal. A fost sesizată Poliția Transporturi pentru efectuarea de cercetări în dosar”, a spus Mihaela Chicea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Infracțiunile respective se referă la ”încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului”, exploatarea unei aeronave fără a poseda certificat de înmatriculare și certificat de navigabilitate, respectiv ucidere din culpă”.

Potrivit legislației în vigoare, certificatul de înmatriculare și certificatul de navigabilitate ar fi trebuit să se afle în aeronavă, înscă anchetatorii nu au găsit aceste documente în timpul primelor cercetări. Lipsa acestora face ca în anchetă să nu fie implicat Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), care și-a declinat competența.

Facebook 

Zaharia Groza, pilotul decedat sâmbătă în urma incidentului aviatic din apropierea Restaurantului „Lutsch 2000”, ar fi zburat ilegal iar aeronava nu era înmatriculată
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.