sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Viorel Coman, candidatul MP la Primăria Sebeș: „Dacă voi fi ales voi dona salariul de primar”

Viorel Coman, candidatul MP la Primăria Sebeș: „Dacă voi fi ales voi dona salariul de primar”

Publicat în 04.12.2015 la ora 11:25
   

Viorel-Coman-candidat-Primaria-Sebes-MPOmul de afaceri Viorel Coman, care a reprezentat România în anul 2004 la Campionatul Mondial de Golf de la Sydney, a fost desemnat candidat al Mișcării Populare la Primăria municipiului Sebeș, el fiind prezentat astăzi, alături de deputatul Clement Negruț într-o conferință de presă.

Viorel Coman a precizat că la Sebeș se realizează ”proiecte pompieristice” care se adresează ”metaforic spus, în a cârpi ceva, a finaliza ceva, în a rezolva probleme de moment și nimeni nu se gândește la proiecte pe termen lung”.

Viorel Coman a terminat liceul în Bistrița, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, și a lucrat ca și profesor, în Sebeș, timp de 20 de ani, iar, din 2003, și-a creat propria afacere – o firmă de construcții. ”În ultimii 15 ani am construit aproape 100 de locuințe”, a afirmat Coman.

Acesta a precizat că dacă va fi ales va dona salariul de primar și că a ales să candideze deoarece municipiul Sebeș i-a oferit nenumărate satisfacții, iar acum este rândul său să ofere.

”De ce sunt pe acest scaun și de ce sunt aici? În perioada în care am lucrat ca antreprenor, evident, ne-am întâlnit cu diverse probleme legate de comunicarea între noi, ca antreprenori, și Primăria municipiului Sebeș. În această perioadă am construit aproape 200 de locuințe. Ne-am axat pe locuințe familiale, nu pe construcții mari. În această perioadă, zilnic, săptămânal, am avut o relație cu primăria. Toate aceste proiecte, care se desfășoară în Sebeș sunt, le-aș numi, pompieristice. Toate se adresează metaforic spus, în a cârpi ceva, în a finaliza ceva, în a vopsi ceva, în a rezolva problema pe moment. Nimeni nu se gândește la proiecte pe termen lung. Un oraș european înseamnă ca, noi cei care suntem implicați în construirea, refacerea lui, să gândim toate aspectele nu pentru mâine, nu pentru următorii 4 ani. Vă dau cel mai bun exemplu, o locuință va fi folosită aproximativ 4 generații. Ce înseamnă acest lucru? că avem o responsabilitate uriașă! Dacă ai proiectat-o corect, cei care vor veni după tine o să-ți mulțumească (…) Eu nu sunt aici nici să cer salariu, nici remunerație, nici beneficii. Aș dona salariul meu la o societate de copii, iar dacă orașul, în 40 de ani, mi-a dat nenumărate satisfacții și m-a susținut, îmi doresc să pot da ceva înapoi”, a afirmat candidatul MP.

Un proiect important pe agenda candidatului MP este modernizarea intrărilor în Sebeș, dinspre Deva, Sibiu și Alba Iulia, el precizând că municipalitatea are fonduri pentru astfel de investiții.

Coman a precizat că vrea să dea orașului o ”formă europeană”, iar acest lucru include, obligatoriu, și modernizarea străzilor.

”M-aș strădui, inclusiv, ca fațadele caselor să aibă o formă europeană. Asta ar însemna să nu existe niciun cablu spânzurat pe stâlpii de alimentare cu energie electrică, să ai trotuare, rigole corecte, benzi. La Sebeș, cum ai intrat în oraș, asfaltul e cârpit din metru pătrat în mp. Eu nu înțeleg cum nu se găsesc din 10-15 milioane de euro bani pentru trage o centură asfaltică și pentru a pune marcaje corecte. Treci prin față pe la STC și din 10 în 10 metri e cârpit asfaltul”, a spus candidatul MP la Sebeș.

Viorel Coman a afirmat, spunând jurnaliștilor să nu scrie – să scape pixul din mână -, că a fost coleg de cameră, în cămin, pe perioada studenției, cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

Președintele MP Alba a dat asigurări că Viorel Coman are notorietate în Sebeș și mari șanse de a fi ales. ”Sebeșul nu va rata șansa să aibă un primar care să facă ceva pentru ei”, a afirmat Negruț.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.