sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Vineri, 5 octombrie 2018, Nicolae Afrapt face cadou o nouă carte, locuitorilor din zona Văii Sebeșului

Vineri, 5 octombrie 2018, Nicolae Afrapt face cadou o nouă carte, locuitorilor din zona Văii Sebeșului

Publicat în 02.10.2018 la ora 11:58

Vineri, 5 octombrie 2018, începând cu ora 13.00, toți cei ce iubesc istoria neamului românesc sunt invitați la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Municipiul Sebeș pentru a lua parte la Simpozionul „Unirea cea de jos, 1918 și comunitățile locale”.

Vor conferenția cu acest prilej prof. univ. dr. Doru Radosav din Cluj Napoca și conf. univ. dr. Ionuț Costea, director adjunct la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj Napoca.

Cu prilejul simpozionului, prof. Nicolae Afrapt face un nou cadou locuitorilor din zona Văii Sebeșului prin lansarea unei cărți intitulată „Românii de pe Valea Sebeșului din tranșeele Marelui Război la Mărita Adunare de la Alba Iulia”. Cartea, un adevărat document istoric, aduce în paginile ei mărturii inedite despre contribuția comunităților locale de pe Valea Sebeșului în tranșeele Marelui Război ca și participarea delegațiilor locale la Marea Adunare de la Alba Iulia. Alături de aceste mărturii, profesorul Nicolae Afrapt descrie în paginile cărții monumentele eroilor din întreg arealul zonei Sebeș, subliniind jertfa poporului pentru unitatea și integritatea teritoriului locuit de români.

Activitatea face parte din programul 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ, proiectul 4.9 Lansări de carte și este organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș în parteneriat cu Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca, Inspectoratul Școlar al Județului Alba și Biserica Mare Românească Sebeș.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Vineri, 5 octombrie 2018, Nicolae Afrapt face cadou o nouă carte, locuitorilor din zona Văii Sebeșului
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.